ELMALI PANKEK
Malzemeler
2 adet orta boy tatlı elma
1+ 2/3 bardak un
1 kaşık esmer şeker
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
¾ bardak Hindistan cevizi sütü
2 adet yumurta
½ bardak erimiş tereyağı
Hazırlanışı
Elmaları rendeleyin. Başka bir kapta un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ardından Hindistan cevizi sütü, yumurta, erimiş tereyağını ve elmaları ekleyerek tekrar karıştırın. Üstünü örtüp oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Tavayı hafif yağlayıp kaşık kaşık dökerek pişirin.
PRATİK PANKEK TARİFİ
Malzemeler
100 gr un
Bir çay kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 yumurta
150 ml süt
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içine un, karbonat, kabartma tozu, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta ise yumurta ve sütü karıştırıp diğer kasenin içine ilave edin. Çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştırın. Orta boy teflon bir tavayı ocağa koyup ısıtın. Tava ısınınca biraz sıvıyağ koyun. Tavanın üstüne kalp şeklindeki kurabiye kalıbını koyun ve içine bir tatlı kaşığı pankek hamuru dökün. 5-10 saniye sonra kalıbı çekip aynı şekilde başka bir hamur dökün. Bu şekilde tüm hamurları çift yönlü pişirin.
UNSUZ PANKEK TARİFİ
Malzemeler:
• 1 orta boy muz
• 2 yumurta (çırpılmış)
• Bir tutam tuz
• Bir tutam kabartma tozu
• Bir tutam tarçın
Hazırlanışı:
Muzu ezdikten sonra çırpılmış yumurtalara ekleyin. Tarçın, kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Karışımın daha pürüzsüz olması için kısa bir süreliğine blender’dan geçirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta fazla sıvı hale gelmemesi. Tavaya biraz yağ koyup ısıttıktan sonra küçük bir kepçeyle hamurdan biraz alıp tavaya koyun, iki dakika veya altı kızarıncaya kadar pişirip çevirin. İki dakika daha pişirdikten sonra servis edin.
ÇUBUKTA MİNİ PANKEK
Malzemeler
100 gr tam buğday unu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
70 ml süt
20 gr tereyağı (eritilmiş)
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Sunum için
Yaban mersini
Bal
Nane yaprakları
Hazırlanışı:
Un, kabartma tozu, portakal kabuğu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün. Hamurdan 1 tatlı kaşığı dolusu alıp tavaya dökün ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kokteyl kürdanına üçer mini pankek geçirin. Yaban mersini ekleyip üzerine bal gezdirin. Servis yapın.