6 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 6

UNSUZ PANKEK TARİFİ

Malzemeler:

• 1 orta boy muz
• 2 yumurta (çırpılmış)
• Bir tutam tuz
• Bir tutam kabartma tozu
• Bir tutam tarçın

Hazırlanışı:

Muzu ezdikten sonra çırpılmış yumurtalara ekleyin. Tarçın, kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Karışımın daha pürüzsüz olması için kısa bir süreliğine blender’dan geçirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta fazla sıvı hale gelmemesi. Tavaya biraz yağ koyup ısıttıktan sonra küçük bir kepçeyle hamurdan biraz alıp tavaya koyun, iki dakika veya altı kızarıncaya kadar pişirip çevirin. İki dakika daha pişirdikten sonra servis edin.

7 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 7

ÇUBUKTA MİNİ PANKEK

Malzemeler

100 gr tam buğday unu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
70 ml süt
20 gr tereyağı (eritilmiş)
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Sunum için

Yaban mersini
Bal
Nane yaprakları

Hazırlanışı:

Un, kabartma tozu, portakal kabuğu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün. Hamurdan 1 tatlı kaşığı dolusu alıp tavaya dökün ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kokteyl kürdanına üçer mini pankek geçirin. Yaban mersini ekleyip üzerine bal gezdirin. Servis yapın. 


8 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 8

DUTLU PANKEK TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı un 
1 su bardağı süt 
1 tatlı kaşığı bal 
1 adet yumurta 
1 küçük kase dut 
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Dutları küçük parçalar halinde kesin. Yumurtayı, unu, sütü ve balı çırpın. Doğranmış dutları ekleyin. Bir çay kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Pankek hamurundan küçük bir kepçe kadarını alıp tavaya dökün. İki tarafını da pişirin.

9 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 9

FİT PANKEK TARİFİ

Malzemeler:

1 yumurta
1 olgun muz
Vanilya ve/veya tarçın (isteğe bağlı)
1 tepeleme yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi veya kıyılmış badem veya ceviz

Hazırlanışı:

Yumurta ile muzu bir kaba alın ve iyice çırpın. Vanilya veya tarçın ekleyerek aromalandırın. Hindistan cevizi, ceviz ya da bademi ekleyip karıştırın. Karışımı yanmaz tavaya dökün ve her iki tarafını da iyice pişirin.