DUTLU PANKEK TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı bal
1 adet yumurta
1 küçük kase dut
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Dutları küçük parçalar halinde kesin. Yumurtayı, unu, sütü ve balı çırpın. Doğranmış dutları ekleyin. Bir çay kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Pankek hamurundan küçük bir kepçe kadarını alıp tavaya dökün. İki tarafını da pişirin.
FİT PANKEK TARİFİ
Malzemeler:
1 yumurta
1 olgun muz
Vanilya ve/veya tarçın (isteğe bağlı)
1 tepeleme yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi veya kıyılmış badem veya ceviz
Hazırlanışı:
Yumurta ile muzu bir kaba alın ve iyice çırpın. Vanilya veya tarçın ekleyerek aromalandırın. Hindistan cevizi, ceviz ya da bademi ekleyip karıştırın. Karışımı yanmaz tavaya dökün ve her iki tarafını da iyice pişirin.
PANPORA PANKEK TARİFİ
Sadece 15 dakika içinde hazırlayacağınız lezzetli pandora pancake tarifi...
Malzemeler:
50 gr keçiboynuzu unu
50 gr nohut unu
150 gr istediğiniz bir çeşit glütensiz un
250 ml istediğiniz bir çeşit süt
5 gr kabartma tozu
2 yemek kaşığı bal
1/2 adet muz
Birkaç adet yaban mersini
3-4 adet badem
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Hazırlanışı:
Belirtilen unlar ile kabartma tozunun içine 1 yemek kaşığı bal ve sütü ekleyerek bir kap içinde karıştırın. Ardından pürüzsüz bir hamur olana kadar mikser ile çırpın. Önceden ısıtılmış tavaya istediğiniz büyüklükte 3 parça hamuru dökün ve iki tarafını çevirerek iyice pişirin. Başka bir tavada ise yarım yemek kaşığı bal ile dilimlenmiş muzları karıştırarak karamelize edin. Pişen pancakeleri ayrı bir tabağa alın, aralarına fıstık ezmesi sürerek üst üste dizin. Üzerini süslemek için muz, yaban mersini ve ince kıyılmış badem ekledikten sonra kalan balı gezdirerek servis edebilirsiniz.
SOMONLU PANKEK TARİFİ
Malzemeler:
100 gr un
125 ml süt
2 adet yumurta
1 gr tuz
10 gr tereyağı
20 gr füme somon
30 gr kaymaklı lor peyniri
3-4 yaprak maydanoz
Hazırlanışı:
Önceden ısıttığınız 220 derece fırına döküm tavanızı ısınması için yerleştirin. Un, süt, yumurta ve tuzu karıştırın ve 30 dakika dolapta dinlendirin. Isınan tavayı fırından çıkarın ve tereyağını içerisine koyup eritin, daha sonra harcınızı ekleyip fırına tekrar yerleştirin ve 8 dakika pişirin. Üzerine füme somon, kaymaklı lor peyniri ve maydanoz (arzu ettiğiniz taze otlar) ekleyerek sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.