Sütlü mantarlı tost
Malzemeler
2 dilim kepekli ekmek
1 ½ yemek kaşığı krem peynir
1 çay kaşığı zeytinyağı
3 avuç dilimlenmiş, küçük mantarlar
2 yemek kaşığı süt
¼ çay kaşığı hardal
1 doğranmış soğan
Aşama 1
Ekmekleri kızartın, ardından biraz krem peynir sürüp ılık kalacak şekilde sarıp bekletin.
Aşama 2
Bu arada yapışmaz bir tavada yağı ısıtın ve mantarları soğan ile sık sık karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Süt, biraz krem peynir ve biraz hardalı ekleyip karıştırın. Mantarlar suyunu çekince istediğiniz baharatları ekleyin. Tost ekmeklerinin üzerine koyun, isterseniz biraz daha krem peynir sürün ve meyve suyu ile servis yapın.
Fıstık ezmeli muzlu tost
Malzemeler
2 dilim tahıl ekmeği
1 kaşık Hindistan cevizi yağı ya da sıvı yağ
1 küçük muz
½ çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 çay kaşığı bal
Aşama 1
Tost ekmeklerini kızartın. O sırada bir tavaya biraz yağ ekleyin ve dilimlediğiniz muzları hafif rengi değişene kadar önlü arkalı çevirin.
Aşama 2
Bir dilim tostun üzerine muzu koyun ve hafif tarçın serpin. İkinci dilime fıstık ezmesi sürün ve yayın, biraz bal ekleyin, ardından ikisini birleştirin ve soğumadan hemen yiyin.
Cheddar’lı jambonlu tost
Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan, ince dilimlenmiş
200 gr dana jambon
½ çay kaşığı sarımsak granülü
2 çay kaşığı ketçap
4 dilim tost ekmeği
100 gr kaşar, rendelenmiş
100 gr dilimli Cheddar peyniri
2 çay kaşığı hardal
Aşama 1
1 çorba kaşığı tereyağını ve 1 kaşık zeytinyağı ile büyük bir tavada orta ateşte ısıtın ve soğanı bir tutam tuzla 20-25 dakika altın rengine dönene kadar kızartın.
Aşama 2
Isıyı orta-düşük seviyeye düşürün ve tavada yarım çorba kaşığı tereyağını tabanın etrafında döndürerek eritin. Dört ekmek dilim ekmeğin sadece bir tarafını tavada kızartmaya başlayın. Bu arada iki peyniri bir kâsede karıştırın.
Aşama 4
Ekmeklerin, kızartılmış tarafı içe bakacak, kızartılmamış tarafları ise sandviçlerin dışında olacak. Kızarmış tarafa istediğiniz kadar ketçap ve hardal sürün. Peynirin yarısını ekleyin ve eşit miktarda soğanı kaşıkla doldurun. Üzerine jambonları koyun, sonra kalan peyniri üzerine serpiştirin. Diğer ekmek dilimleriyle birlikte, kapatmak için iyice bastırın. Tavada kalan tereyağının çoğunu ısıtın ve sandviçleri 2-3 dakika kızartın, altın sarısı ve kızarmış olana kadar üstüne spatula ile bastırarak peynir eriyene ve yumuşayana, ekmekler de gevrek olana kadar pişirin.
Çikolatalı Fransız tostu
Malzemeler
1 adet muz
75 gr sütlü çikolata, bölünmüş
4 dilim tost ekmeği
3 orta boy yumurta
1 yemek kaşığı sade krema
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı vanilya özü
25 gr tereyağı
Öğütülmüş tarçın, servis için
Pudra şekeri, servis için (isteğe bağlı)
Aşama 1
Muzu küçük bir kaseye dilimleyin. Doğranmış çikolatayıda yanına ekleyin.
Aşama 2
2 dilim ekmeğin içine çikolataları ve muzları aralarında bölerek yerleştirin. Çikolatalar ne kadar küçük parçalara bölünmüşse o kadar iyi erir, unutmayın. Diğer ekmek dilimlerini de üstüne ekleyip bastırın.
Aşama 3
Derin bir tabakta yumurtaları, kremayı, pekmezi ve vanilya özütünü karıştırın. Yağı orta ateşte büyük bir tavada eritin. Bir tarafını kaplamak için yumurta karışımına bir sandviç koyun, ardından dikkatlice ters çevirin, böylece sandviçin her iki tarafı da yumurtaya batırılır. Sandviçi sıcak tavaya koyun ve çikolata eriyene kadar her iki tarafta yaklaşık 1 dakika pişirin. İkinci sandviçle tekrarlayın. Servis yapmak için sandviçleri ikiye bölün ve biraz öğütülmüş tarçın ve pudra şekeri serpin. Soğumadan hemen yiyin.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
- İftar sofralarının vazgeçilmezi: 6 farklı pilav tarifi
- İftara çorba şöleni: 5 özel tarif
- Tavada pratik pizza nasıl yapılır?