4 / 5
Sahura hazırlık: Lezzetli ve doyurucu 5 tost tarifi - Resim : 4

Cheddar’lı jambonlu tost

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük soğan, ince dilimlenmiş

200 gr dana jambon

½ çay kaşığı sarımsak granülü

2 çay kaşığı ketçap

4 dilim tost ekmeği

100 gr kaşar, rendelenmiş

100 gr dilimli Cheddar peyniri

2 çay kaşığı hardal

Aşama 1

1 çorba kaşığı tereyağını ve 1 kaşık zeytinyağı ile büyük bir tavada orta ateşte ısıtın ve soğanı bir tutam tuzla 20-25 dakika altın rengine dönene kadar kızartın.

Aşama 2

Isıyı orta-düşük seviyeye düşürün ve tavada yarım çorba kaşığı tereyağını tabanın etrafında döndürerek eritin. Dört ekmek dilim ekmeğin sadece bir tarafını tavada kızartmaya başlayın. Bu arada iki peyniri bir kâsede karıştırın.

Aşama 4

Ekmeklerin, kızartılmış tarafı içe bakacak, kızartılmamış tarafları ise sandviçlerin dışında olacak. Kızarmış tarafa istediğiniz kadar ketçap ve hardal sürün. Peynirin yarısını ekleyin ve eşit miktarda soğanı kaşıkla doldurun. Üzerine jambonları koyun, sonra kalan peyniri üzerine serpiştirin. Diğer ekmek dilimleriyle birlikte, kapatmak için iyice bastırın. Tavada kalan tereyağının çoğunu ısıtın ve sandviçleri 2-3 dakika kızartın, altın sarısı ve kızarmış olana kadar üstüne spatula ile bastırarak peynir eriyene ve yumuşayana, ekmekler de gevrek olana kadar pişirin.

5 / 5
Sahura hazırlık: Lezzetli ve doyurucu 5 tost tarifi - Resim : 5

Çikolatalı Fransız tostu

Malzemeler

1 adet muz

75 gr sütlü çikolata, bölünmüş

4 dilim tost ekmeği

3 orta boy yumurta

1 yemek kaşığı sade krema

1 yemek kaşığı pekmez

1 çay kaşığı vanilya özü

25 gr tereyağı

Öğütülmüş tarçın, servis için

Pudra şekeri, servis için (isteğe bağlı)

 Aşama 1

Muzu küçük bir kaseye dilimleyin. Doğranmış çikolatayıda yanına  ekleyin.

Aşama 2

2 dilim ekmeğin içine çikolataları ve muzları aralarında bölerek yerleştirin. Çikolatalar ne kadar küçük parçalara bölünmüşse o kadar iyi erir, unutmayın. Diğer ekmek dilimlerini de üstüne ekleyip bastırın.

Aşama 3

Derin bir tabakta yumurtaları, kremayı, pekmezi ve vanilya özütünü karıştırın. Yağı orta ateşte büyük bir tavada eritin. Bir tarafını kaplamak için yumurta karışımına bir sandviç koyun, ardından dikkatlice ters çevirin, böylece sandviçin her iki tarafı da yumurtaya batırılır. Sandviçi sıcak tavaya koyun ve çikolata eriyene kadar her iki tarafta yaklaşık 1 dakika pişirin. İkinci sandviçle tekrarlayın. Servis yapmak için sandviçleri ikiye bölün ve biraz öğütülmüş tarçın ve pudra şekeri serpin. Soğumadan hemen yiyin.

Bunlar da ilginizi çekebilir: