Aspirin maskesi nasıl yapılır? Sivilceler için aspirin maskesi tarifi
Aspirin ile cilt maskesi yapımı son dönemlerde oldukça popüler. Peki, aspirinden cilt maskesi yapımı neden tercih ediliyor? Yüzde nelere iyi geliyor? İşte tüm ayrıntılarıyla 'aspirin maskesi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı ve merak edilen aspirin maskesi tarifi...
'Aspirin maskesi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı sizin için hazırladığımız bu içerikte... Peki, aspirin maskesini neden cildimize uygulamalıyız? Uygularken nelere dikkat etmeliyiz? Gelin bu soruların yanıtını öğrenmek için aspirin maskesi yazısına birlikte göz atalım...
Aspirin'deki aktif bileşen ciltte eksfoliyan etkisi yaratan bir tür salisilik asit şeklidir. Ciltteki pütürlerden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ancak dezavantajı, salisilik asidin peeling etkisinin beraberinde nemi de alabilmesidir. Yani cildinizi kurutabilir. Yağlı cilt tipine sahip kişiler için bu durum sorun olmayabilir belki ancak cildinizde kuruluk varsa dikkatli olmalısınız. Yine de aspirin maskesini denemek isterseniz, maskeye argan ya da jojoba yağı gibi komedojenik olmayan yağlardan karıştırabilirsiniz.
Aspirin maskesini hazırlamak için gereken bileşenler su ve bal. Bal hemen her evde bulunan, doğal nemlendirici, antiseptik ve antimikrobiyal özelliklere sahip bir üründür. Bal eklemek bakterilere karşı savaşmaya yardımcı olur, bu nedenle cildinizin neresine bal uyguluyorsanız orası enfeksiyon kapmaz. Ayrıca cildi nemlendirmeye de yardımcı olur.
ASPİRİN MASKESİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 3 ila 4 tane Aspirin
- 1/2 çay kaşığı su
- Normal ve kuru ciltler için ekstradan 1/2 çay kaşığı bal
ASPİRİN MASKESİ HAZIRLANIŞI
- Bu tarif için öncelikle 2 adet kaseye ihtiyacınız var.
- Önce küçük bir cam kaseye sıcak su dökün.
- Bir diğer kaseyi bu sıcak su dolu kasenin içine daldıracaksınız, bir nevi benmari işlemi yapacağız.
- Diğer minik kaseye bir çay kaşığı bal ve yarım çay kaşığı su veya kullanacağınız yağını alın.
- Bir havan veya çatal kullanarak üç ila dört tane aspirin tabletini ezin.
- Ezdiğiniz aspirinleri karışıma ekleyin. Karışımın kıvamı çok kalınsa yani yüzünüze yayamayacağız kadar katı ise, biraz daha su ekleyin.
- Maskenin sıcaklığını test edin, yüzünüzü yakmayacağından emin olmalısınız.
- Uygun sıcaklıkta ise parmak uçlarınızı kullanarak, gözlerinizden uzak durarak maskeyi sorunlu bölgeye yayın.
- İlla tüm yüzünüze sürmeniz gerekmiyor. Sorunlu gördüğünüz bölgeye uygulayabilirsiniz. Örneğin pütür sorunu olan bölümler gibi…
- Yaklaşık 10 dakika maskenin tamamen kurumasını bekleyin ve ılık suyla yumuşak hareketlerle maskeyi temizleyin ve cildinizi nazikçe kurulayın.
- Cilt tipinize ve sorununuzun ciddiyetine bağlı olarak maskeyi haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.
ASPİRİN MASKESİNİ UYGULAMADAN ÖNCE VE SONRA NELERE DİKKAT ETMELİ?
- Aspirin’in İçeriğindeki maddelerden herhangi birine veya salisilik aside alerjiniz varsa, hamileyseniz, emziriyorsanız veya aspirinden kaçınmanıza neden olan herhangi bir tıbbi durumunuz varsa, aspirinden uzak durun.
- Son dört gün içinde yüzünüzün salisilik asit, glikolik veya enzim ürünü uyguladığınız alanlarında kullanmayın.
- Tahriş olmuş, iltihaplı, yara olmuş, kesik veya güneşten yanmış cilde uygulamayın.
- Her zaman olduğu gibi, belirli bir hastalık ya da tıbbi durumunuz varsa bu maskenin kullanımıyla ilgili herhangi bir merak ettiğiniz nokta varsa doktorunuza veya dermatoloğunuza danışmanız en iyisidir.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Maya maskesinin faydaları nelerdir? Ev yapımı maya maskesi nasıl yapılır?
- Evde akne giderici maske nasıl yapılır? İşte 9 doğal yöntem
- Doğal mucize avokado ve sivilce karşıtı maske tarifi
- Cilt bakımında yapılan yanlışlar