Peeling nedir? Peeling Maskesi Nasıl Yapılır?
Hava kirliliği, toz, trafik… Bu durumların cildinizde neden olduğu tahrişlerle başa çıkmak için peeling'i deneyin...
Cildimizi korumanın ve bakımını sağlamanın yollarından biri de peeling... Peki, peeling nedir ve peeling maskesi nasıl yapılır?
Deri üzerinde bir doku oluşturan bu kirler gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna da yol açmaktadır. Cilt gün içinde yıpranmakta ve solgun ve donuk görünmektedir. Peeling'i solgun ve donuk görünen ciltleri eski haline kavuşturmak, deriyi canlandırmak, sivilce izlerini yok etmek, cildi gençleştirmek, görünüşü iyileştirmek için belirli türde kimyasal solüsyonların yüze uygulanması olarak tanımlanabilir. Peeling, derinin kontrollü bir şekilde istenilen derinlikte soyulması anlamına gelir.
Peeling’de deride istenilen derinlikte hasar yaratılarak, deride istenmeyen hasarlı bölümü deriden uzaklaştırılmasının sağlanması ve yaratılan hasar sonrası derinin onarılması sonucunda derinin yeniden yapılanması hedeflenir.
Peeling’in uygulanma alanları
- Akne ve akne izlerinin hafifletilmesi
- İnce kırışıklıkların hafifletilmesi ve derin kırışıklıkların giderilmesi
- Melazma, ventigo, çillenme gibi cilt lekelerinin düzeltilmesi
- Güneş hasarından kaynaklanan cilt problemlerinin giderilmesi
- Ciltteki geniş gözeneklerin hafifletilmesi
Peeling çeşitleri nelerdir?
Üç çeşit peeling var. Bunlar:
1- Yüzeysel peeling
2- Orta derinlikte peeling
3- Derin peeling
Peeling ne işe yarar?
Peeling sayesinde cildiniz daha pürüzsüz ve canlı görünür. Ölü derilerden arındırılmış cilde makyaj daha kolay uygulanır. Kullanmış olduğunuz kırışık önleyici ve leke kremi gibi kozmetik ürünlerinin cilde çok daha kolay nüfuz etmesine yardım eder.
Peeling ne zaman yapılır?
Peelingi ılık bir duş sonrası uygularsanız, duş sırasında cilt gözenekleri açıldığı için, oldukça yüksek verim alırsınız.
Peeling nasıl uygulanır?
Peeling göz çevresi ve dudak kenarları hariç tüm cilde, dairesel hareketler ile masaj yaparak uygulanır ve bol ılık su ile durulanır.
Peeling testi nasıl yapılır?
Eğer hassas bir cilt yapısına sahipseniz ve ilk defa uygulayacağanız peeling maskesi var ise, öncelikle peeling testi yapmanız gerekir. Elinizdeki peelingi, öncelikle elinizin üzerinde test edin. Eğer herhangi bir allerji durumu söz konusu değil ise, cildinize de uygulayabilirsiniz.
Doğal peeling nasıl yapılır?
Eğer isterseniz, peeling maskenizi kendiniz evde hazırlayabilirsiniz!
Malzemeler
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Toz şeker ve zeytinyağını cam biz kasenin içerisinde karıştırın. Hazırladığınız peeling maskesini, burun, alın, çene bölgesine yuvarlak hareketlerle masaj yaparak sürün. 5 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla durulayıp, nazikçe kurulayın. Doğal peeling'i haftada bir kez yapabilirsiniz.
Ayrıca aşağıda sıraladığımız doğal peeling maskelerini de deneyebilirsiniz:
Salatalık peeling'i
Yarım çay kaşığı limon suyu, bir çay kaşığı hamamelis (aktarlarda var) ve bir yumurta akını karıştırın. Bir salatalığın kabuklarını soyun, mikserden geçirdikten sonra süzgeçten süzün ve diğer malzemelere karıştırın. Peelingi tüm yüzünüze yaydıktan sonra 15 dakika bekletin ve iyice durulayın.
Ananaslı peeling
Küçük parçalara bölünmüş bir ananas, bir yemek kaşığı ananas suyu, bir yemek kaşığı bal ve aynı oranda yulaf ezmesi sizin için gerekli olan malzemeler... Ananas ve ananas suyunu bir kasede ezdikten sonra bal, yulaf ezmesi, bal karışımı ve ananasları ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, yüzünüzü ıslatın ve karışımı dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. Peeling’i beş dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.
Parlak cilt için peeling
Suna Dumankaya’nın, cildi parlatan, gözeneklerdeki kiri temizleyen ve sıkılaştıran ev yapımı peeling tarifi de işinize yarayabilir! 1 ölçü pirinç, 1 ölçü kırmızı mercimek, 1 ölçü kil, nemlendirici krem... İhtiyacınız olan malzemeler bunlar. Eşit miktarda pirinç ve kırmızı mercimeği rondodan geçirip öğütün. Elde edilen toz ve kili harmanlayıp bir miktar kremle karıştırın. Yüzünüze peeling olarak uygulayın.