4 / 7
İlkbaharda koltuk altı bakımı yapmanın 5 kolay yolu - Resim : 4

DÜZENLİ PEELİNG YAPIN

Yüz gibi, koltuk altları da cilt hassasiyeti ve tahrişinden etkilenebilir. Bu amaçla, ölü deri hücrelerini ve birikintileri manuel olarak temizleyen maskeler veya peelinglerle nazikçe yok edebilirsiniz. Dr. Zalka, Kötü kokuya neden olan bakterileri engellemek ve cildin mikrobiyomunun doğal dengesini sıfırlamak için meyve bazlı glikolik asitleri probiyotikler ve antioksidan açısından zengin bileşenlerle bir araya getiren yenilikçi Koku Önleyici Pedleri öneriyor.

5 / 7
İlkbaharda koltuk altı bakımı yapmanın 5 kolay yolu - Resim : 5

TIRAŞINIZI NAZİKÇE YAPIN

Koltuk altlarınızı tıraş etmeyi tercih ediyorsanız, bunu kayak yapmak gibi düşünebilirsiniz. Pürüzsüz bir tıraş için, sıcak bir duşta bir tıraş jeli (veya en azından nemlendirici bir temizleyici) jilet tahrişini ve jilet darbelerini önlemek için kullanabilirsiniz.

Tahriş olmaya yatkınsanız veya kıl dönmesine karşı mümkün olduğunca korunmak istiyorsanız, bir gece önceden hazırlık yapın. Zalka, "Tıraş olacağınız bölgeye ince bir tabaka nemlendirici sürerek yatağa gidin" diyor. "Bu, ertesi gün sorunsuz bir deneyim yaratacak." Jilet olarak, tıraş makinenizi en az bir ila iki haftada bir değiştirdiğinizden emin olun. "Pahalı ama sorunları önlüyor!''


6 / 7
İlkbaharda koltuk altı bakımı yapmanın 5 kolay yolu - Resim : 6

KOLTUK ALTINIZI NEMLENDİRİN

Yüzünüzün ve vücudunuzun neme can attığı gibi, koltuk altlarınızın da en iyi şekilde görünmek ve hissetmek için nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Sadece çok sık ihtiyaç duymazlar.

Dr. Zalka'dan koltuk altlarını yumuşak ve esnek tutmak için başka bir ipucu: "Tahriş fark ederseniz, tıraş olmaya ve deodoranta ara verin" diyor.

7 / 7
İlkbaharda koltuk altı bakımı yapmanın 5 kolay yolu - Resim : 7

Dr. Zalka'nın deodorant alırken en önemli tavsiyesi şudur: ''Vücudunuzu dinleyin. Deodorantınız tahrişe neden oluyorsa veya cildinizde ve giysilerinizde çok fazla kalıntı bırakıyorsa, başka bir tane seçin.

İşleri bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, "temiz ve basit", yani kokusuz olanı seçmeyi düşünün. Ftalatlar, parabenler, sülfatlar veya boyalardan kaçının. En az kimyasal içeren ürünleri almaya çalışın" diyor.

Dr. Zalka deodorantınızda alüminyumdan kaçınmanızı öneriyor. "Alüminyum içeren ter önleyiciler bazıları için hayat kurtarıcıdır, ancak günlük koltuk altı bakımımızda hiçbirimizin alüminyuma ihtiyacı yoktur" diyor.

“Terlemeyi engellemeden kokuyu önlemek mümkün. Ter kasıtlıdır; koku önlenebilir.”