5. Mantarlar
Mantarlar antioksidanların yanı sıra selenyum ve magnezyum gibi mineralleri de içerir. Ayrıca her fincan taze düğme mantarında 5,6 mikrogram biyotin bulunur. Salatalara, kızartmalara, sandviçlere ve önemli çorbalara mantar eklemeyi deneyin.
6. Avokado
Bu kremsi yeşil meyve bol miktarda biyotin içerir. Avokadolar esnektir ve salatalara, sandviçlere eklenebilir veya guacamole olarak yenilebilir. Damak zevkinize ek olarak cildiniz ve saçınız için de faydalıdırlar.
7. Baklagiller
Protein, lif ve mineral bakımından zengin baklagiller arasında bezelye, fasulye ve mercimek bulunur. Yer fıstığı ve soya fasulyesi kategorinin en yüksek biyotin kaynaklarından ikisidir. Baklagiller genellikle pişirilir ve daha sonra fırınlanmış yemeklere veya kızartmalara eklenir veya salataların, yemeklerin ve körilerin temelini oluşturabilirler.