2. Tatlı patates
Tatlı patatesler vitaminler, mineraller, lifler ve karotenoidler olarak bilinen antioksidanlar açısından zengindir. Biyotinin en büyük bitkisel kaynaklarından biridir. Tatlı patatesler ocakta yumuşayıncaya kadar pişirilebilir veya fırında pişirilebilir. Soyularak, kaynatılarak ve ezilerek patates kızartması veya patates püresi haline getirilebilir.
3. yumurta
Yumurtalar harika bir protein, demir, fosfor ve B vitamini kaynağıdır. Yumurta sarısı yüksek konsantrasyonda biyotin içerir. Salmonella kontaminasyonu tehlikesini azaltmak ve biyotin emilimini artırmak için yumurtalar her zaman tamamen kaynatılmalıdır. Yumurta akı, çiğ yenildiğinde biyotin vitamininin emilimini engelleyebilen avidin olarak bilinen bir protein içerir.
4. Somon
Somon ve diğer yağlı balıklar, vücuttaki iltihabı azaltma kapasiteleriyle bilinen omega-3 yağ asitleri açısından zengin kaynaklardır. Pişmiş somon ayrıca 3 ons (1 kg'dan az) porsiyon başına 5 mikrogram biyotin sağlar, bu da onu mükemmel bir B vitamini kaynağı yapar. Sağlıklı lipitler içerdiğinden somon, sağlıklı cilt ve saçları korumak için mükemmel bir diyettir.
5. Mantarlar
Mantarlar antioksidanların yanı sıra selenyum ve magnezyum gibi mineralleri de içerir. Ayrıca her fincan taze düğme mantarında 5,6 mikrogram biyotin bulunur. Salatalara, kızartmalara, sandviçlere ve önemli çorbalara mantar eklemeyi deneyin.