4. Gelin soy ismini değiştirecek mi/değiştirmeli mi?
Gelenekler değişiyor ve kültürel olarak bir kadının soyadını kullanması alışılmadık bir durum değil.
Bunu önceden tartıştığınızdan emin olun. Evlenmeden önce sormanız gereken sorulardan biri de isminin değiştirilmesi konusundaki fikridir.
Evlenmeden önce sormanız gereken bu tür soruları aklınızda tutarak ona saygı gösterin ve özerklik duygusu verin. Tamamen geleneksel olmayabilir ve ikinizin de sonuçtan memnun olması gerekir.
Sonuçta değişip değişmemek onun tercihidir. Bu, hiçbir zaman bir çiftin evlenmeye hazır kontrol listesinde şu anda göründüğü kadar belirgin bir şekilde yer almayan bir şey.
5. Çocuk istiyor musunuz? Eğer öyleyse, kaç tane?
Bir taraf çocuk istiyorsa ve diğer taraf istemiyorsa kırgınlık artacaktır.
Çiftler, evliliğe hazırlık kontrol listesinin bir parçası olarak çocukları tartışmayı atlarsa, bu durum finans ve yaşam tarzı konusunda çatışmalar yaratabilir.
Çocuk isteyen eş bu hayalinden vazgeçmek zorunda kalırsa, sonunda diğerinden nefret edebilir ve gerçekten istediği buysa evliliği sonlandıracak kadar ileri gidebilir. Yine de çocuk olursa, çocuk istemeyen taraf kendini tuzağa düşmüş veya kandırılmış hissedebilir.
Bu nedenle, büyük bir taahhütte bulunmadan önce bunu iyice tartışın.
6. Çocuklar ilişkimizi nasıl etkileyecek?
Çünkü ilişkinizi etkileyecekler. Bazen tüm ilişki dinamiği tersine dönebilir.
Evliliğe hazırlanma kontrol listesi, ebeveynliğin evlilik hayatını nasıl etkileyebileceğini içermelidir.
Eğer ikiniz bir araya gelir ve birleşik bir takım olmaya karar verirseniz, çocuklar işleri çok fazla değiştirmeyecektir. Çocuklarla aranızdaki bağ güçlüyse, başlangıçta sizi biraz sınayacaktır ama sonunda evli bir çift olarak kurduğunuz aile bağını güçlendirecek ve ona katkıda bulunacaktır.
7. Banka hesaplarını birleştirecek miyiz/ birleştirmeli miyiz?
Bazı çiftler bunu yapar, bazıları yapmaz. Bu sorunun herkese uyacak tek bir cevabı yok. Dinamiğiniz için neyin en iyi işe yarayacağına karar verin.
Çiftlerin evlenmeden önce sorması gereken sorular aynı zamanda finansal uyumluluk, harcama alışkanlıkları, bireysel para zihniyeti ve uzun vadeli finansal hedefler etrafında da yoğunlaşmalıdır.
Hayattaki ihtiyaçlar değiştikçe cevaplar da bir noktada değişebilir, dolayısıyla bugün yapılan seçim kalıcı olmayabilir.