3. Karşı tarafın sizi duyması
En yakın ortaklar bile her zaman aynı fikirde değildir ve bu normaldir. Yine de tamamen aynı fikirde olmadığınızda, yine de endişelerinizi duyduklarını bilmek ve nereden geldiğinizi anlamak istersiniz.
Partneriniz sizin bakış açınızı tamamen göremediğinde, yanlış anlaşılmış hissedebilirsiniz. Duygularınızı tamamen görmezden gelirlerse, görmezden gelinmiş veya saygısız hissedebilirsiniz.
Genel olarak onaylanmış hissediyorsanız, ancak bu bir veya iki kez oluyorsa, boş bir gün geçirmeleri mümkündür. Nasıl hissettiğinizi paylaşmak için ne olursa olsun sohbet etmek zarar vermez.
Ancak, sürekli olarak duyulmadığınızı veya geçersiz sayıldığınızı düşünüyorsanız, biraz kırgınlık oluşturmaya başlayabilirsiniz, bu nedenle sorunu daha sonra değil, bir an önce ele almak en iyisidir.
Deneyin:
“Son zamanlarda önemli konuları gündeme getirdiğimde duyulduğunu hissetmiyorum. İkimiz de dikkatimiz dağılmadan dinleyebildiğimizde ciddi sohbetler yapmak için iyi bir zaman bulabilir miyiz?
4. Özerklik
Bir ilişki derinleştikçe, ortaklar genellikle ilgi alanlarını, etkinlikleri ve günlük yaşamın diğer yönlerini paylaşmaya başlar. Yaklaştıkça daha bir birim haline geldiğinizi fark edebilirsiniz.
Ancak ilişkiniz ne kadar güçlü olursa olsun, benlik duygunuzu korumanız çok önemlidir. Pek çok ortak noktanız olsa da, benzersiz hedefleri, hobileri, arkadaşları ve değerleri olan iki ayrı insansınız ve bu iyi bir şey.
Kimliğiniz onlarınkinde bulanıklaşmaya başladıysa, durumu incelemek için bir adım geri atın. Benliklerin bu şekilde harmanlanması, siz yakınlaştıkça doğal olarak gerçekleşebilir, ancak ilişkinin başarılı olması için onlara daha çok benzemeniz gerektiğine inandığınızda da olabilir.
Gerçekte, bireysel çıkarları sürdürmek birbirinize olan merakınızı körükleyebilir, bu da ilişkinizi güçlendirebilir ve onu eğlenceli tutabilir. İlişkiden önce kendinizi gözden kaybediyorsanız, arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurmak veya eski bir hobiye yeniden başlamak için biraz zaman ayırın
5. Güvenlik
Sağlıklı bir ilişki güvende hissetmelidir, ancak güvenlik birçok anlama gelebilir.
İlişkinizde kendinizi güvende hissediyorsanız, genellikle:
- Sınırlarınıza saygı duyduklarını bilin
- Duygularınızı paylaşmak için kendinizi güvende hissedin
- Seçimlerinizi desteklediğine inanın
- Duygularınızı paylaşabileceğinizi hissedin
Net sınırlar belirlemek, güvenlik duygunuzu artırmanıza yardımcı olabilir:
Bana bağırılmasını istemiyorum, bu yüzden sesini yükseltirsen cevap vermeyeceğim.
Eşiniz tacizci olursa, profesyonel destek alın. Fiziksel istismarı fark etmek genellikle kolaydır, ancak nedenini tam olarak anlayamasanız bile duygusal istismar da kendinizi güvensiz hissetmenize neden olabilir.
6. Güven
Güven ve güvenlik genellikle el ele gider. Güvenemeyeceğiniz biriyle fiziksel veya duygusal olarak güvende hissetmek zordur. Birine güvendiğiniz zaman, onların kendilerine olduğu kadar size de baktıklarını bilirsiniz.
Onlardan şüphe etmeye başlarsanız, açıklama yapmadan geç saatlere kadar dışarıda kalmak gibi belirli davranışlarda bulunmayı deneyin. Bu, iletişim gereksinimlerine dayalı temellere dokunurken neler olup bittiğinin temeline inmenize yardımcı olur.
Genelde güven hemen oluşmaz. Onu zamanla geliştirirsin ama bir anda da kaybedebilirsin. Kırılan güven bazen onarılabilir, ancak bu, her iki partnerin de çaba göstermesini ve sıklıkla bir terapistin desteğini gerektirir.
İlişkideki güven ihlallerini nasıl ele alacağınız konusunda açık sözlü olun. Spesifik tepkiniz, belirli bir durumun bağlamına göre değişebilse de, sadakatsizlik veya yalan söyleme gibi kabul edemeyeceğiniz davranışlar hakkında muhtemelen iyi bir fikriniz vardır. Bu anlaşmayı bozan şeyleri partnerinizin bilmesini sağlama konusunda kendinizi suçlu hissetmeyin.