3 / 6
13 yaşında evlenen Perihan Savaş yaşadıklarını anlattı: Annemin baskısından kurtulmak için kabul ettim - Resim : 3

Savaş, rollerinde tekrara düşmemesiyle ilgili de "İnandığın projede yer almak çok önemli. Çok araştırıyorum, kendimi hep yenilemeye çalışıyorum. Çok film izliyorum, kitap okuyorum. Yaşadığınız sürece hayata bakışınız rolünüze de etki ediyor" ifadelerini kullandı.

4 / 6
13 yaşında evlenen Perihan Savaş yaşadıklarını anlattı: Annemin baskısından kurtulmak için kabul ettim - Resim : 4

İbrahim Tatlıses ile evliliğinden Zübeyde Melek isminde bir kızı ve Yılmaz Zafer'den ise Savaş Zafer adında bir oğlu olan Perihan Savaş, "Menfaatsiz sevginin en güzel duygusu annelik. Onun için hep en iyisini diliyorsun" dedi. 


5 / 6
13 yaşında evlenen Perihan Savaş yaşadıklarını anlattı: Annemin baskısından kurtulmak için kabul ettim - Resim : 5

Ailesini anlatan Perihan Savaş "Babam diş hekimiydi, annem tutucu bir kadındı. Hiçbir şeye izin vermezdi, peşimi hiç bırakmazdı" dedi. "Babamın bana desteği çok oldu" diyen ünlü oyuncu, annesinden çekindiğini ve Çukur'da hayat verdiği "Sultan" karakterinde ondan esinlendiğini ifade etti.

6 / 6
13 yaşında evlenen Perihan Savaş yaşadıklarını anlattı: Annemin baskısından kurtulmak için kabul ettim - Resim : 6

Tiyatro sahnesiyle 5 yaşında tanıştığını anlatan Savaş, neden 13 yaşında evlendirildiğini şu sözlerle anlattı: "Ziya askeri okulda okuyordu. Ama hiç istemedi, okuldan çıkmak için evlenmesi gerekiyordu. Amcamlar da oyuncu olmamdan korkuyordu, beni istemeye geldiler. Hatta babam beni destekliyor diye onunla konuşmadılar bir yıl. Biz izin almak için mahkemeye falan çıktık. Ben de annemin baskısından kurtulmak için 'evet' dedim." Savaş, sözlerine "Ayrı ayrı evlerde kaldık Allah'tan... Bana 'tiyatrodan ayrılacaksın' deyince de zaten evlilik de kafamda bitti" diye devam etti.