3 / 7
Masterchef'te 'affedilemez hata' ne? 30 Ekim'de Masterchef'te kim elendi? - Resim : 3

Taş Havuz tarifi her 3 yarışmacıyı da oldukça zorladı. Zaten Somer Şef de, "Taş Havuz gerçekten çok zor bir yemek. 50 dakikada bu yemekte hatalar olacağını öngörüyorduk zaten. Hatalarınızdan ders alın ama kendinize de çok yüklenmeyin. Çünkü hiç kolay bir tabak değil. Hal böyle olunca biz de 3 tane hatalı olan, eksiği olan tabak arasından en az 2 hatalı seçtik" dedi.

4 / 7
Masterchef'te 'affedilemez hata' ne? 30 Ekim'de Masterchef'te kim elendi? - Resim : 4

SONUÇ AÇIKLANMADAN ÖNCE MEHMET ŞEF: KABUL EDEMEYECEĞİMİZ TEK ŞEY...

Jüri değerlendirme yaparken Mehmet Şef'in şu sözleri duyuldu: "Bizim burada ürünler eğri olur, doğru olur ama kabul edemeyeceğimiz tek şey var..."


5 / 7
Masterchef'te 'affedilemez hata' ne? 30 Ekim'de Masterchef'te kim elendi? - Resim : 5

MASTERCHEF'TE TAYFUN ELENDİ

3 yarışmacı arasında en başarılı bulunan tabak Büşra Zambak'ın oldu. Yarışmaya devam eden ikinci isim Serpilay olarak açıklandı. MasterChef Türkiye'ye 30 Ekim akşamı veda eden isim Tayfun oldu.

6 / 7
Masterchef'te 'affedilemez hata' ne? 30 Ekim'de Masterchef'te kim elendi? - Resim : 6

SOMER ŞEF: TAYFUN'UN BEKLENMEDİK HATASI...

Somer Şef Serpilay'a "Tabağında cips ve hayvar yok. Tarama zaten üçünüzde de aynı sıkıntı var. Ama en azından bizim için en önemli olan 3 ana üründen 3'ü de tabağında var. Yani midye, tarak ve kerevit. Çok açık söylemek gerekirse ben yarışma biterken Tayfun'un bu yarışmadan birinci çıkacağını düşünüyordum. Çünkü midyesi de karnıbaharı da kenarda duruyordu. Niye oldu, nasıl oldu onu Tayfun'a soracağız. Ama hazırladığı bitmiş olan midyeyi tabağa koyamayarak kendisini eve yollarken seni de 11. haftaya yolladı açıkçası. Sen bugün Tayfun'un beklenmedik hatasıyla yarışmaya devam ediyorsun" diye konuştu.

AFFEDİLEMEZ HATAYDI

Mehmet Şef, "Usta çırak ilişkisi içerisinde yetişmiş değerli bir arkadaşımızsın. Bu akşam yaşadıkların senin meslekte başarısız olduğun anlamına gelmez. Daha önce de söylediğimiz gibi Masterchef'te son anda unutulan, son anda koyulmayan, kırılan ürünler nedeniyle çok arkadaşımız elendi. Sonlara doğru yaptığın hareketler beni tereddüte düşürmüştü. Ama ürünlerin hazırdı, koyabileceğini düşündüm. Zaman zaman bu tip aksilikler yaşanıyor. Ama yapmış olduğun hata affedilemez bir hataydı. Çok saygılı bir arkadaşımızsın. Bu meslekte yoğrulduğun çok belli. Çok yetenekli bir arkadaşsın. Sana bundan sonraki meslek hayatında başarılar dileriz" dedi.

Danilo Zanna ise "Senin kalbin de en az yeteneğin kadar büyük" diye konuştu.