2 / 10
Stilistlere göre her yerde göreceğiniz 9 sonbahar elbise trendi - Resim : 2

1. Hayvan Desenleri

Hayvan desenleri bu sonbaharda da olmazsa olmazlardan biri ve leopar deseni ön planda.

Leather Skin Shop'un stilisti, tasarımcı ve kurucu ortağı Peter Martinez, "Bu trendin elbise trendi döngüsünde ebedi bir etkisi var gibi görünüyor" diyor . "İnek derisi, yılan, zebra veya leopar gibi hayvan desenleri, lüks tasarımcılardan hızlı moda perakendecilerine kadar elbise koleksiyonlarında yer aldı. Neredeyse her moda tutkununun dolabında en az bir leopar desenli elbise vardır ve buna 'yeni nötr' adını verirler."

3 / 10
Stilistlere göre her yerde göreceğiniz 9 sonbahar elbise trendi - Resim : 3

2.  Bohem Şıklığı

Boho modası 2024 sonbaharının en büyük stil trendlerinden biri. Martinez, "Paris Moda Haftası Sonbahar/Kış 2024 podyumlarında çok sayıda dantel, püsküllü ve fırfırlı elbise ve Londra Moda Haftası Sonbahar/Kış 2024 podyumlarında muhteşem makrome elbiseler gördük" diyor.

Musial, "Topraklanmış ama yine de asi bir görünüm için kalın çizmelerle eşleştirilen çok sayıda maksi elbise görüyoruz" diyor. "Zimmermann ve Etro gibi tasarımcılar, sosyal medyada da yankı uyandıran bu trendi benimsedi ve Pernille Teisbaek gibi etkili isimler, romantik, uçuşan bir maksiyi sağlam çizmelerle eşleştirmenin yumuşaklık ve gücün mükemmel bir şekilde bir araya gelmesini sağladığını ve sonbahar katmanları için ideal olduğunu gösterdi" diyor.


4 / 10
Stilistlere göre her yerde göreceğiniz 9 sonbahar elbise trendi - Resim : 4

3. Okul stili

Adına ne derseniz deyin -üniversite stili, hazırlık okulu modu veya country club şıklığı- sonbahar elbise trendleri züppe havasını benimsiyor. Informa Markets'ın başkan yardımcısı kadın giyim tahmincisi Jordan Rudow , "Pli ve yakalı elbiseler ve etekler giderek daha popüler hale geliyor. Rahat hafta sonları için mükemmel ve ofis kıyafetleriyle de güzelce uyum sağlıyor." diyor Martinez, ayrıca Peter Pan yakasının yeniden ortaya çıkışına da dikkat çekiyor.

5 / 10
Stilistlere göre her yerde göreceğiniz 9 sonbahar elbise trendi - Resim : 5

4. Payetler ve Simler

Akşam kıyafetleri ve daha şık etkinlikler için, ünlülerin ve etkili kişilerin payetler ve ışıltılar aracılığıyla maksimalist ihtişamı benimsemesinde bir artış görüyoruz.
Lika'da stil uzmanı olan Stefania Konovalova, "Bu trend eğlenceli ve lüks bir his getiriyor ve onu akşam etkinlikleri için favori bir seçim haline getiriyor," diyor.Eğer payetli bir elbiseniz yoksa, bir ceket, mücevher veya ayakkabı aracılığıyla ışıltılı bir şey katmanlamayı düşünün.