4 / 10
Banyonuzu dekore etmek için en iyi 5 kapalı mekan orkidesi - Resim : 4

BANYONUZU DEKORE ETMEK İÇİN NEDEN ORKİDE SEÇMELİSİNİZ?

Çoğu orkide daha nemli bir ortamda gelişebilir ve nem söz konusu olduğunda akla gelen ilk yer banyonuzdur. Sıcak, buharlı duşunuzdan gelen nem, banyoyu orkide yetiştiriciliği için mükemmel hale getirir.

5 / 10
Banyonuzu dekore etmek için en iyi 5 kapalı mekan orkidesi - Resim : 5

EN İYİ 5 KAPALI MEKAN ORKİDESİ

Yetiştirilmesi zor olmasına rağmen, çoğu orkide ev bitkisi olarak başarılı bir şekilde yetiştirilebilir. Bazı türler, her yıl veya belki de yılda birkaç kez, sizin çok az bakım yapmanızla çiçek açabilir. Aşağıda, evinize ek olarak düşünebileceğiniz en iyi 5 iç mekan orkidesi bulunmaktadır.


6 / 10
Banyonuzu dekore etmek için en iyi 5 kapalı mekan orkidesi - Resim : 6

1- Miltonia

Hercai Menekşe orkidesi olarak da bilinen Miltonia, yetiştirebileceğiniz en arkadaş canlısı görünen orkidelerden biridir. Canlı desenleri ve canlı renkleri sayesinde bu orkide dikkatleri üzerine çekiyor.

Bunlar gündüz çok sıcak olmayan koşullarda ve aşırı nemli koşullarda gelişirler. Bu nedenle banyonuz bu tür orkideler için ideal bir yetiştirme ortamıdır.

Ayrıca, hercai menekşe orkide bakımı için sulamanın çok önemli olduğunu unutmayın. Uygun nemi sağlamak için hercai menekşe orkidenize haftalık bir sulama solüsyonu verin.

7 / 10
Banyonuzu dekore etmek için en iyi 5 kapalı mekan orkidesi - Resim : 7

2- Lady Slipper

Lady Slipper orkideleri veya Paphiopedilum, bakımı ve iç mekan bitkilerini mükemmel hale getirmesi en zahmetsiz orkideler arasındadır. Bu orkideler uzun süre çiçek açar.

Lady Slipper orkideleri, adını çiçeğin tozlayıcıları cezbetmek için terlik gibi tasarlanmış keseye benzeyen taç yapraklarından alır. Daha da iyisi, alacalı yaprakları var ve çiçek açmadıklarında bile güzel görünüyorlar.

Ek olarak, bu orkideler düşük ışıklı ortamlarda gelişirler. Bunları bir flüoresan ışığının altına veya bir pencerenin yakınına yerleştirmeyi düşünebilirsiniz, ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutun.

Uzun süre 30°C veya 85°F üzerindeki sıcaklıklara maruz bırakmaktan kaçının. Genel olarak, güneş yanığı yaprakları aşırı ısı veya doğrudan güneş ışığından kaynaklanabilir.