4 / 8
Dünya çapında arabasız yaşamın olduğu 8 destinasyon - Resim : 4

3. Mackinac Adası, ABD

Huron Gölü'ndeki bu rustik Michigan adasında ziyaretçiler, 19. yüzyılın sonlarında donmuş bir kasabaya giriyor. Adada 1898'den beri araçlar yasaklanmıştır ve adanın cazibesi yürümek, bisiklete binmek ve at arabalarını kullanmakta yatmaktadır. Nefes kesen manzaralar ve pitoresk parkurların yanı sıra Fort Mackinac ve Grand Hotel gibi tarihi mekanları keşfedin.

5 / 8
Dünya çapında arabasız yaşamın olduğu 8 destinasyon - Resim : 5

6 / 8
Dünya çapında arabasız yaşamın olduğu 8 destinasyon - Resim : 6

6. Fes el-Bali, Fas

Fes'teki bu antik surlarla çevrili şehir, 1981'den beri UNESCO Dünya Mirası listesindedir. Labirent gibi sokakları, tarihi camileri ve hareketli çarşıları (Arap pazarları) ile ünlü, dünya çapındaki en büyük araç trafiğine kapalı bölgelerden biridir. Yeni bir kültürü ve canlı sosyal yaşamı deneyimlemek için güzel bir destinasyon.

7 / 8
Dünya çapında arabasız yaşamın olduğu 8 destinasyon - Resim : 7

7. Dubrovnik, Hırvatistan

Dubrovnik'in Eski Kenti, ziyaretçileri sizi Orta Çağ'a götüren çarpıcı Orta Çağ duvarlarıyla karşılıyor. Fes el-Bali gibi bu şehirde de araba yoktur ve Adriyatik Denizi'nin muhteşem manzarasının keyfini çıkarmak için şehir surları boyunca yürüyebilirsiniz. Dolambaçlı sokakları, büyüleyici plazaları ve iyi korunmuş Barok, Rönesans ve Gotik binaları cazibesini artırıyor.

Buradayken yerel restoranlarda taze deniz ürünlerinin tadını çıkarın ve Dalmaçya Sahili'nin çarpıcı plajlarını keşfedin.