7 / 8
Dünya çapında arabasız yaşamın olduğu 8 destinasyon - Resim : 7

7. Dubrovnik, Hırvatistan

Dubrovnik'in Eski Kenti, ziyaretçileri sizi Orta Çağ'a götüren çarpıcı Orta Çağ duvarlarıyla karşılıyor. Fes el-Bali gibi bu şehirde de araba yoktur ve Adriyatik Denizi'nin muhteşem manzarasının keyfini çıkarmak için şehir surları boyunca yürüyebilirsiniz. Dolambaçlı sokakları, büyüleyici plazaları ve iyi korunmuş Barok, Rönesans ve Gotik binaları cazibesini artırıyor.

Buradayken yerel restoranlarda taze deniz ürünlerinin tadını çıkarın ve Dalmaçya Sahili'nin çarpıcı plajlarını keşfedin.

8 / 8
Dünya çapında arabasız yaşamın olduğu 8 destinasyon - Resim : 8

8. Brugge, Belçika

Bruges, Avrupa'nın en iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden biridir. Binaların çoğu 13. ve 14. yüzyıllara kadar uzanmaktadır ve yüzyıllardır kullanılan arnavut kaldırımlı sokakları ve dolambaçlı kanalları hâlâ keşfedebilirsiniz. Ünlü Flaman ressamların eserlerini görmek için Markt Meydanı ve Groeningemuseum gibi simgesel yerleri ziyaret edin.

Belçika'dayken, 1997'den bu yana yeşil bir şehre dönüştürülmüş bir kasaba olan Gent'i de ziyaret edebilirsiniz. Bugün burası, oyun alanları, bisiklet yolları ve parklarla öne çıkan, Avrupa'nın Venedik dışında en büyük araçsız bölgesidir. Bu dönüşüm Brüksel ve Antwerp gibi şehirlere de aynı yolu izleme konusunda ilham verdi.