11 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 11

11. Escape Room (2019)

Ölümcül Labirent, kaçış odasından kurtulmaya çalışan altı yabancının hikayesini konu ediyor. 6 kişinin hayatı, kendilerine gönderilen bir postadan sonra bambaşka bir hal alır. Birbirini tanımayan altı yabancıya, bir kaçış odasının giriş biletleri gelir. Üstelik büyük bir ödül de vardır. Eğer içlerinden kaçış odasından çıkmayı başaranlar olursa, bir milyon dolar ödülün sahibi olacaktır. Kimsenin, kendilerine sunulan bu fırsatı kaçırmaya niyeti yoktur. 6 kişinin kaçış odasında bir araya gelmesi ile büyük oyun başlar. Grubun ilk işi, odadan kaçmalarını sağlayacak olan ipuçlarını aramak olur. Onlar odanın içerisinde araştırma yapmaya devam ederken, odanın içerisi yavaş yavaş ısınmaya başlar. Onları kavurmak üzere olan sıcaktan kurtulmayı başaran ekip, kendilerini başka bir etapta bulur. Her başarının ardından başka bir etap onları beklemektedir ve etaplar giderek daha zor bir hale gelir. Hayatta kalabilmek için akıllarını kullanmak zorunda olan grup, kaçış odasından kurtulmanın yolunu bulabilecek midir? Adam Robitel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku, gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Tyler Labine, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Taylor Russell McKenzie, Jay Ellis, Nik Dodani gibi isimler yer alıyor.

12 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 12

12. Jennifer's Body (2009)

Popüler ve ponpon kızların başı olan Jennifer'ın bedeni şeytani güçler tarafından ele geçirilir. Bir katile dönüşürek okuldaki erkek arkadaşlarını öldürmeye başlayan Jennifer'ı durdurabilecek tek kişi ise en iyi arkadaşı gibi gözükmektedir..


13 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 13

13. A Nightmare on Elm Street (1984)

Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlarlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değildir. Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş, yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam almaktadır. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmekte midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmekte mi?

1980’lere damgasını vurarak Wes Craven’ı şimdi haklı olarak kurulmuş oturduğu tahtına çıkaran Elm Sokağı Kabusu, sonradan defalarca geri dönecek olan Freddy karakterine hayat veren Robert Englund’un da katkısıyla, ölmekte olan bir janrı diriltecektir.

14 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 14

14. Carrie (1976) 

Carrie White baskıcı annesi yüzünden bir türlü kabuğunu kıramamış, kendi halinde, dış dünyaya uzak bir kızdır. Artık ergenliğin arifesindedir ve kadın olmuştur. Okulda yaşadığı oldukça travmatik bir olayın neticesinde gerçeküstü yeteneklerini birer birer keşfetmeye başlar. Öğretmenleri ve bazı arkadaşları onun durumuna üzülerek onu topluma kazandırma çabası içerisine girerler. Yakınlarda gerçekleşecek olan okul balosuna götürmek üzere bir oğlan onu davet eder. Ancak bu baloda ona hazırlanan korkunç bir şaka, herkes için ölümcül olacaktır.