13 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 13

13. A Nightmare on Elm Street (1984)

Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlarlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değildir. Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş, yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam almaktadır. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmekte midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmekte mi?

1980’lere damgasını vurarak Wes Craven’ı şimdi haklı olarak kurulmuş oturduğu tahtına çıkaran Elm Sokağı Kabusu, sonradan defalarca geri dönecek olan Freddy karakterine hayat veren Robert Englund’un da katkısıyla, ölmekte olan bir janrı diriltecektir.

14 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 14

14. Carrie (1976) 

Carrie White baskıcı annesi yüzünden bir türlü kabuğunu kıramamış, kendi halinde, dış dünyaya uzak bir kızdır. Artık ergenliğin arifesindedir ve kadın olmuştur. Okulda yaşadığı oldukça travmatik bir olayın neticesinde gerçeküstü yeteneklerini birer birer keşfetmeye başlar. Öğretmenleri ve bazı arkadaşları onun durumuna üzülerek onu topluma kazandırma çabası içerisine girerler. Yakınlarda gerçekleşecek olan okul balosuna götürmek üzere bir oğlan onu davet eder. Ancak bu baloda ona hazırlanan korkunç bir şaka, herkes için ölümcül olacaktır.


15 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 15

15. Get Out (2017)

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

16 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 16

16. Trick 'r Treat (2007)

Film, Cadılar Bayramı’nda geçen dört ayrı hikâyeyi birbiriyle harmanlıyor. Filmin ana kahramanları; bir seri katil hakkında gizli bir sırrı saklayan okul müdürü, bir adamla buluşmak üzere olan kolejli bir bakire, eşek şakası hazırlamakta olan bir grup genç ve kocasıyla tartışmaktan usanmış bir kadından oluşuyor...