9 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 9

9. Happy Death Day (2017)

Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree'nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonununu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katillinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.

Başrollerinde Jessica Rothe, Israel Broussard ve Ruby Modine'in yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Christopher Landon oturuyor. Senaryoyu ise Landon ile birlikte Scott Lobdell kaleme aldı.

10 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 10

10. Midsommar (2019) 

Dani ve Christian genç bir çifttir. Üniversite arkadaşlarıyla birlikte İsveç’in küçük bir köyünde düzenlenen Midsommar festivaline katılma planı ile tatile çıkarlar. İlişkileri de çok da iyi gitmeyen çift, bu tatil ile kendilerine ve ilişkilerine son bir şans vermek isterler. Ancak, o çok huzurlu olduklarını düşündükleri yerde, aslında kaçışı olmayan bir cehenneme düştüklerini daha sonra anlayacaklardır. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir Pagan ayinin kurbanı olmuşlardır.


11 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 11

11. Escape Room (2019)

Ölümcül Labirent, kaçış odasından kurtulmaya çalışan altı yabancının hikayesini konu ediyor. 6 kişinin hayatı, kendilerine gönderilen bir postadan sonra bambaşka bir hal alır. Birbirini tanımayan altı yabancıya, bir kaçış odasının giriş biletleri gelir. Üstelik büyük bir ödül de vardır. Eğer içlerinden kaçış odasından çıkmayı başaranlar olursa, bir milyon dolar ödülün sahibi olacaktır. Kimsenin, kendilerine sunulan bu fırsatı kaçırmaya niyeti yoktur. 6 kişinin kaçış odasında bir araya gelmesi ile büyük oyun başlar. Grubun ilk işi, odadan kaçmalarını sağlayacak olan ipuçlarını aramak olur. Onlar odanın içerisinde araştırma yapmaya devam ederken, odanın içerisi yavaş yavaş ısınmaya başlar. Onları kavurmak üzere olan sıcaktan kurtulmayı başaran ekip, kendilerini başka bir etapta bulur. Her başarının ardından başka bir etap onları beklemektedir ve etaplar giderek daha zor bir hale gelir. Hayatta kalabilmek için akıllarını kullanmak zorunda olan grup, kaçış odasından kurtulmanın yolunu bulabilecek midir? Adam Robitel’ın yönetmen koltuğunda oturduğu korku, gerilim türündeki filmin oyuncu kadrosunda Tyler Labine, Logan Miller, Deborah Ann Woll, Taylor Russell McKenzie, Jay Ellis, Nik Dodani gibi isimler yer alıyor.

12 / 24
En iyi Cadılar Bayramı filmleri: Hallowen ruhunu yansıtan 24 film - Resim : 12

12. Jennifer's Body (2009)

Popüler ve ponpon kızların başı olan Jennifer'ın bedeni şeytani güçler tarafından ele geçirilir. Bir katile dönüşürek okuldaki erkek arkadaşlarını öldürmeye başlayan Jennifer'ı durdurabilecek tek kişi ise en iyi arkadaşı gibi gözükmektedir..