2 / 8
Enerji seviyenizi önemli derecede iyileştirecek 7 alışkanlık - Resim : 2

Tükettiğiniz kafein miktarını sınırlayın

Yorgun hissettiğinizde, günün ilerleyen saatlerinde tekrar canlanmak için üçüncü veya dördüncü bir fincan kahve yapmak cazip gelebilir. Bununla birlikte, çok fazla kafein içmek sizi uyuşuk bırakarak paradoksal bir etkiye sahip olabilir. “Gün boyunca çok miktarda kafeinli içecek tüketiyorsanız, bu muhtemelen uyku düzeninizi etkileyecektir. Bu daha sonra enerji seviyenizi etkileyebilir. ”diyor Tallia. Kafeinli içecekleri aniden kesmenin de ilk başta yorgun hissetmenize neden olabileceğini unutmamak önemlidir. Vücut uyarıcı olarak kafeine alışır ve kafein olmadığında bir enerji düşüşü yaşayabilirsiniz.

3 / 8
Enerji seviyenizi önemli derecede iyileştirecek 7 alışkanlık - Resim : 3

Uyku kalitenizi artırın

Önemli olan 8 saat uyku almanız değildir. Örneğin gece 1' de yatıyorsanız ve sabah 9'da kalkıyorsanız bu sizi hala yorgun hissettirebilir. Araştırmalara göre uyuma saatinizin de uyku kalitenizde önemli rolü vardır. İyi bir uyku alıp sabah dinç uyanmak istiyorsanız akşam 10 gibi yatmanız gerekmektedir. Ayrıca, rahat bir uyku için öncelikle beyninizi boşaltmanız gerekir bu yüzden meditasyondan yararlanabilirsiniz. Uyku bozukluğunuz olduğundan şüpheleniyorsanız, doktorunuza bir ziyarette bulunmaktan çekinmeyin. Sabahları daha dinç uyanmak için yapabileceğiniz 12 öneri listemize de bakabilirsiniz.


4 / 8
Enerji seviyenizi önemli derecede iyileştirecek 7 alışkanlık - Resim : 4

Gün boyunca vücudunuzu hareket ettirin

Egzersizi gününüze dahil etmeye çalışın. Araştırmalar, günlük egzersiz ve hareketin enerji seviyelerini yükseltmek için gerekli olduğunu göstermiştir. Egzersizin enerji verici faydalarını toplamak için ağırlık kaldırmanız veya günde beş mil koşmanız gerekmez. Düşük etkili hareketlerin bile oksijen akışınızı ve hormon seviyenizi artırdığı ve bu da size enerji artışı sağladığı gösterilmiştir. 

Yoganın faydaları: Her gün yoga yapmanın sağlığa 15 faydası 

5 / 8
Enerji seviyenizi önemli derecede iyileştirecek 7 alışkanlık - Resim : 5

Daha fazla su için

Dehidrasyon, düşük enerjinin yaygın bir nedenidir. Brooks'a göre, bunun arkasındaki bilim oldukça basittir: "Kırmızı kan hücrelerimiz oksijen taşır. İdeal olarak, dolgun ve yuvarlak bir kırmızı kan hücresi, tam oksijen taşıma kapasitesi sağlar” diyor "Susuz kaldığımızda, kırmızı kan küçülür ve bu, hücrenin tam bir oksijen yükü taşıma kapasitesini azaltır. Düşük oksijen seviyeleri yorgunluk, sinirlilik ve huzursuzluk ile kendini gösterir.” diyor.

-Neden düzenli olarak ılık su içmelisiniz? İşte şaşırtıcı 7 neden