Uyku kalitenizi artırın
Önemli olan 8 saat uyku almanız değildir. Örneğin gece 1' de yatıyorsanız ve sabah 9'da kalkıyorsanız bu sizi hala yorgun hissettirebilir. Araştırmalara göre uyuma saatinizin de uyku kalitenizde önemli rolü vardır. İyi bir uyku alıp sabah dinç uyanmak istiyorsanız akşam 10 gibi yatmanız gerekmektedir. Ayrıca, rahat bir uyku için öncelikle beyninizi boşaltmanız gerekir bu yüzden meditasyondan yararlanabilirsiniz. Uyku bozukluğunuz olduğundan şüpheleniyorsanız, doktorunuza bir ziyarette bulunmaktan çekinmeyin. Sabahları daha dinç uyanmak için yapabileceğiniz 12 öneri listemize de bakabilirsiniz.
Gün boyunca vücudunuzu hareket ettirin
Egzersizi gününüze dahil etmeye çalışın. Araştırmalar, günlük egzersiz ve hareketin enerji seviyelerini yükseltmek için gerekli olduğunu göstermiştir. Egzersizin enerji verici faydalarını toplamak için ağırlık kaldırmanız veya günde beş mil koşmanız gerekmez. Düşük etkili hareketlerin bile oksijen akışınızı ve hormon seviyenizi artırdığı ve bu da size enerji artışı sağladığı gösterilmiştir.
Daha fazla su için
Dehidrasyon, düşük enerjinin yaygın bir nedenidir. Brooks'a göre, bunun arkasındaki bilim oldukça basittir: "Kırmızı kan hücrelerimiz oksijen taşır. İdeal olarak, dolgun ve yuvarlak bir kırmızı kan hücresi, tam oksijen taşıma kapasitesi sağlar” diyor "Susuz kaldığımızda, kırmızı kan küçülür ve bu, hücrenin tam bir oksijen yükü taşıma kapasitesini azaltır. Düşük oksijen seviyeleri yorgunluk, sinirlilik ve huzursuzluk ile kendini gösterir.” diyor.
-Neden düzenli olarak ılık su içmelisiniz? İşte şaşırtıcı 7 neden
Akşam saatlerinde ve ayrıca gündüz saatlerinde ekran sürenize dikkat edin
Geceleri aşırı ekran başında kalmanın ertesi gün doğal uyku döngünüzü ve enerjinizi bozabileceğini söylemeye gerek yok. Vasan'ın açıkladığı gibi, "Telefonunuzda, bilgisayarınızda veya TV'nizde çok fazla zaman geçirmek, uyku ve restorasyon için gerekli olan nörotransmitterleri bozarak yorgunluğa neden olabilir." diyor. Gün içinde telefonunuza veya bilgisayarınıza bakarak geçirdiğiniz zaman da enerji seviyenizi olumsuz yönde etkileyebilir. Çok fazla ekran süresi göz yorgunluğuna neden olabilir, bu da baş ağrılarını tetikleyebilir ve konsantre olmayı zorlaştırabilir. Dijital bir dünyada yaşıyoruz, bu nedenle çoğu insan için ekrana bakarak çok zaman harcamak kaçınılmazdır. “20-20-20 kuralını” alışkanlık haline getirmek, yorgunlukla mücadele için atılmış bir adımdır. Harvard Business Review'a göre , “Bir dizüstü bilgisayarda çalışırken her 20 dakikada bir mola verin. Gözlerinize rahatlama şansı vermek için 20 saniye boyunca 20 metre uzaktaki bir nesneye bakın.