MİKLA
Beyoğlu Pera’daki Mikla, Anadolu geleneklerini yenilikçi bir dokunuşla ele alıyor. Türk ürünlerinin tüm zenginliğini ve çeşitliliğini kutlayan kreasyonlar, bir lezzet patlaması sunuyor. Hafifçe haşlanmış ve ardından ızgara yapılmış ahtapot, semizotu ve elma sirkeli yeşil fasulye turşusu salatası MICHELIN Rehberi müfettişlerinin bağenisini kazanan tabakların sadece birer örneğidir.
- Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek Kalite Mutfak, uğramaya değer
- Akdeniz mutfağı, modern mutfak
- Adres: Meşrutiyet Caddesi No:15, 18. kat Tepebaşı/Beyoğlu, Istanbul, 34430, Türkiye
- Telefon: 212 293 56 56
- Instagram: instagram.com/miklarestaurant
NİCOLE
Beyoğlu Tomtom’daki Nicole, geleneksel Türk tariflerinin Orta Doğu baharatlarıyla buluştuğu incelikli bir mutfak sunuyor. Kariyerine Bodrum'da başlayan Şef Serkan Aksoy, ürünlerinin kökenine özellikle dikkat ediyor ve etik bir yerel üreticiler ağı ile çalışmayı sürdürüyor. Füme yoğurt ve üzüm suyu ile vurgulanmış yumuşak kuzu eti ile servis edilen dolmaları, Michelin Rehberi ekiplerini tam anlamıyla büyüledi.
- Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek Kalite Mutfak, uğramaya değer
- Modern Mutfak, Türk Mutfağı
- Adres: Tomtom Kaptan Sokak No:18, Beyoğlu, Istanbul, 34433, Türkiye
- Telefon: (212) 292 44 67
Instagram: instagram.com/nicolerestaurant
MICHELİN YEŞİL YILDIZ ALAN RESTORAN
NEOLOKAL
MICHELIN rehberi, daha sürdürülebilir bir gastronomi anlayışına sahip restoranları vurgulamak için 2020 yılında MICHELIN Yeşil Yıldız ödülünü açıklamıştı. Neolokal, çevre dostu ve etik yaklaşımları sayesinde ödüle layık görüldü. MICHELIN, "Bu restoranda özenle seçilen üreticilerin yanı sıra şef Maksut Aşkar ve ekibi, bazıları kaybolma tehlikesi altında olan Türk mutfak mirasını korumaya ve tanıtmaya oldukça kararlı" yorumu yapıyor.
BIB GOURMAND ÖDÜLÜ ALAN 10 RESTORAN
Bib Gourmand, makul fiyatlarla harika yemekler sunan restoranları öne çıkarıyor. İstanbul’da toplamda 10 mekan, sundukları mükemmel fiyat-performans dengesi açısından ödüllendirildi. Fiyat-performans dengesi açısından ödüllendirilen 10 mekanın listesi ve rehberdeki yorumlar şöyle:
Giritli: Giritli’nin tek özelliği sadece yaz aylarında açık olan muhteşem terası değil. Bunun yanında cömert meze menüsü mükemmel ve geleneksel klasikleri daha yenilikçi kreasyonlarla sade bir şekilde birleştiriyor.
Pandeli: Geleneksel Türk mutfağını sevenler, Mısır Çarşısı'nın hemen yukarısında bulunan ve muhteşem mavi seramik dekorlarla süslenmiş Pandeli'ye mutlaka gitmeli.
Tershane: Yenilik tutkunları Karaköy’deki Tershane'yi kaçırmamalı. Momento Oteli’nin sekizinci katında yer alan restoran, şehrin tarihi silüetinin nefes kesen manzarasının yanı sıra cömert bir mutfak, leziz tatlar, kaliteli mezeler ve iyi kalitede pişirilmiş et sunuyor.
Karaköy Lokantası: Popüler Karaköy Lokantası, mükemmel bir şekilde hazırlanmış mezeleri ve olağanüstü fiyat-kalite dengesine sahip menüsüyle müfettişlerin beğenisini kazandı.
Aheste: Şef Volkan Türe tarafından işletilen Aheste, Türk spesiyalitelerinin yanı sıra vejetaryen yemekleri de dahil olmak üzere birkaç orijinal kreasyonun tadına bakabileceğiniz daha romantik bir atmosfere sahiptir.
Cuma: Popüler Çukurcuma semtinin kalbinde yer alan Cuma, Akdeniz ve dünya mutfağından ilham alan tabaklar sunuyor. Burada en iyi mevsimlik ürünler tapas, ceviche, pizza, sofistike makarna tabakları ve daha fazlası olarak masaya geliyor.
Sade Beş Denizler Mutfağı: SADE Beş Denizler Mutfağı’nda yemek severler atıştırmalıklar ve çok daha fazlasını test edebilir. Anadolu mutfağı burada acılı dil de dahil olmak üzere incelikle hazırlanmış spesiyalitelerle sergileniyor.
Alaf: Alaf biraz daha modaya uygun bir ambiyansa sahip. Şef Deniz tarafından hazırlanan muhteşem yemekler, birçok etkiyi barındırıyor ve sunulan kokteyl çeşitlerini mükemmel bir şekilde tamamlıyor.
Aman Da Bravo: Son olarak, Aman da Bravo tipik bir Türk modern bistronomi vizyonu sunuyor. Yerel kaynaklı ürünler, lezzetli, samimi ve sade tabaklarla buluşuyor. Şef ayrıca tabaklara egzotik dokunuşlar eklemeyi de oldukça seviyor.
Calipso: Anadolu yakasında Küçükyalı semtinde bulunan Calipso, huzur ve sükunet arayan İstanbulluları cezbeden mükemmel bir balık ve deniz ürünleri restoranıdır. Mezeler tıpkı hoş kokulu salataları gibi oldukça lezzetli. Ama tabii ki, gösterinin asıl kahramanları hassasiyet ve maharetle pişirilen taze balık ve deniz ürünleridir.
MICHELIN GENÇ ŞEF ÖDÜLÜ: MEVLÜT ÖZKAYA
MICHELIN Genç Şef ödülünü Mürver Restoran’dan Mevlüt Özkaya (33) kazandı. Özkaya'nın seçiminde odun ateşinin başrol oynadığı kendine özgü ve titiz tarzı etkili oldu.
Adres: Kemankeş Caddesi No:57-59, Karaköy, Istanbul, 34425, Türkiye