3 / 5
Başarının sırrı çocuklukta! Başarılı insanların 4 ortak çocukluk özelliği - Resim : 3

2. Güçlü bağımsızlık

Bağımsızlık, başarı için olmazsa olmaz bir özelliktir. Küçük yaştan itibaren bağımsız olan çocuklar, güçlü uygulama ve düşünme becerilerine sahip olma eğilimindedir. Sorunları kendi başlarına çözmeyi öğrenebilir ve eleştirel düşünmeyi anlayabilirler. Öte yandan, bağımsızlıktan yoksun çocuklar tam olarak gelişemezler; bunun yerine, hayatlarının birçok yönünü ele almak için ebeveynlerine güvenirler. Bu tür bireylerin topluma girdiklerinde başarısız olma olasılıkları yüksektir. Bu nedenle, bağımsız bir kişiliğin geliştirilmesi, başarılı çocuklar yetiştirmek için ön koşuldur.

4 / 5
Başarının sırrı çocuklukta! Başarılı insanların 4 ortak çocukluk özelliği - Resim : 4

3. İyi özdenetim

Özdenetim, öz disiplin olarak da bilinir, kişinin hedeflerine bağlı kalma ve tembellik veya pes etmeden devam etme becerisini ifade eder. Birçok çocuk okuldan sonra ödevlerini ciddiyetle tamamlamaya söz verir, ancak kurallara uymak yerine parmaklarıyla oynar veya hayal kurar. İyi bir özdenetim olmadan, iyi notlara sahip çocuklar bile gelecekte başarılı olamazlar çünkü çok tembeldirler ve zorluklarla karşılaştıklarında körü körüne pes etme eğilimindedirler. Sadece iyi bir özdenetimle kendilerini daha iyi düzenleyebilir ve daha yüksek bir başarı şansına sahip olabilirler.


5 / 5
Başarının sırrı çocuklukta! Başarılı insanların 4 ortak çocukluk özelliği - Resim : 5

4. Konsantrasyon

Konsantrasyon, tüm başarılı insanların sahip olduğu önemli bir yetenektir. Kişi yalnızca odaklanarak belirli bir alanda başarıya ulaşabilir. Ancak günümüzde birçok çocuğun dikkat süreleri kısadır. Ebeveynler ne yapmalı? Büyük verilere dayalı araştırmalar, aynı sınıftaki akademik performans farkının zekadaki önemli bir farktan değil, konsantrasyondaki bir farktan kaynaklandığını göstermektedir.

Bazıları ders boyunca öğretmenin düşünce akışını takip edebilirken, konsantrasyonu düşük olanlar sadece 10 dakika sonra odaklanmayı kaybeder ve bu da performans düşüklüğüne yol açar. Dahası, konsantrasyon eksiklikleri genellikle ebeveynleri tarafından oluşturulur. Ciddi bir şekilde oyuncaklarla oynarken veya bir şey yaparken, ebeveynleri sık sık susayıp susamadıklarını veya aç olup olmadıklarını sormak için onları rahatsız eder ve bu da konsantrasyonlarını bozar. Konsantrasyonu daha iyi geliştirmek için oyunlar ve kitaplar kullanılması önerilir.