Başka türlü bir kahvaltı

Sabahları lezzetli bir başlangıç yapmak için sizin tercihiniz ne? Tatlı mı, tuzlu mu? Yanında çay mı, kahve mi? Kahvaltı için farklı reçeteleri Rappel’in şefi ve kurucusu Derya Gürsu Aymutlu’dan tadıyoruz.

Başka türlü bir kahvaltı

Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta
Zara Home ve Paşabahçe’ye teşekkür ederiz.


Başka türlü bir kahvaltı - Resim : 1
Scone
Hazırlama süresi: 40 dakika
Kaç kişilik: 4-6 (3 adet)

Malzemeler
350 gr un
20 gr kabartma tozu
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
100 gr krema
110 gr tereyağ
2 gr tuz
Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı
Un, kabartma tozu, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserde karıştırın. 1 yumurta, 1 yumurta sarısı ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın. Unlu karışıma, yumurtalı karışımı ekleyin. Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve ardından tezgaha alın, katlayarak yoğurun. 8 santimetre çaplı kalıpla en az 2.5 santimetre yüksekliğinde kesin. Tepsiye yağlı kağıt koyun. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kestiğiniz scone’ların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 18 dakika pişirin.

Başka türlü bir kahvaltı - Resim : 2
Kahveli kakule sütü
Hazırlama süresi: 2 saat
Kaç kişilik: 4-6

Malzemeler
1 lt badem sütü
4 gr kakule
15 ml akçaağaç şurubu
1/4 adet vanilya çubuğu
100 ml espresso

Hazırlanışı
Kakuleyi toz haline gelinceye kadar öğütün. Badem sütünü ocağa alın, içerisine öğüttüğünüz kakuleyi, akçaağaç şurubu ve taze vanilyayı ekleyin. 15 dakika demlendirin. Ocağın altını kapatıp sütü bir kaba alın ve 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Servis edeceğiniz bardağın içerisine kakule sütünü 2 parmak boşluk kalacak şekilde koyun. Çektiğiniz espressodan istediğiniz sertlikte olana kadar ekleyin. Buz ile servis edebilirsiniz.

Başka türlü bir kahvaltı - Resim : 3
Çikolatalı breadpuding
Hazırlama süresi: 30 dakika 
Kaç kişilik: 6-8

Malzemeler
75 gr bitter çikolata
75 gr sütlü çikolata
75 gr beyaz çikolata
700 gr krema
4 adet yumurta
1/2 adet taze vanilya
5 gr kabartma tozu
7 adet kruvasan

Hazırlanışı
Krema, yumurta, taze vanilya, kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Önceki günden kalma kruvasanları yağladığınız fırın kabına bölerek yerleştirin. Üzerine parçaladığınız çikolataları ve kremalı karışımı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 18 dakika pişirmeniz yeterli.
Servis önerisi: Pudra şekeri, krema, taze meyveler

Başka türlü bir kahvaltı - Resim : 4
Somonlu pancake
Hazırlama süresi: 50 dakika
Kaç kişilik: 1

Malzemeler
100 gr un
125 ml süt
2 adet yumurta
1 gr tuz
10 gr tereyağı
20 gr füme somon 
30 gr kaymaklı lor peyniri
3-4 yaprak maydanoz

Hazırlanışı
Önceden ısıttığınız 220 derece fırına döküm tavanızı ısınması için yerleştirin. Un, süt, yumurta ve tuzu karıştırın ve 30 dakika dolapta dinlendirin. Isınan tavayı fırından çıkarın ve tereyağını içerisine koyup eritin, daha sonra harcınızı ekleyip fırına tekrar yerleştirin ve 8 dakika pişirin. Üzerine füme somon, kaymaklı lor peyniri ve maydanoz (arzu ettiğiniz taze otlar) ekleyerek sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.