3 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 3

2. Zıt Dokular ve Öğeler

Örneğin: Deri veya kadife bir kanepeniz varsa, alanın çoğunu kaplayan büyük boy doğal jüt veya sisal halıyı tercih edin. Daha sonra üstüne daha parlak ve daha küçük bir halı ekleyin. "Renkli halıyı oturma alanını topraklayacak şekilde ölçeklendirin. Sonra eğlenceli sanat eserleri ve metal vurgularla kontrast oluşturabilir ve aksesuarlar kullanabilirsiniz.

4 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 4

5 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 5

4. Canlı Perdeler ve Panjurlar

Marian Louise Designs'ın kurucusu ve baş tasarımcısı Mimi Meacham, "Paranızın karşılığını size en büyük faydayı sağlayacak şey renkli perdeler" diyor. "Pencerelerinizi eğlenceli, renkli bir baskıyla çerçeveleyin veya şık süslemeli düz renkli bir kumaş seçin.

6 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 6

5. Doğal Vurgular

Ramsey, "Herhangi bir odayı canlandırmanın doğal bir yolu bitkileri dahil etmektir" diyor. "Çok fazla ışık alıyorsanız, penceredeki keman yapraklı incir ağacını deneyin. Güneşlenmeyi severler ve büyük, mumsu yapraklarından muhteşem gölgeler oluştururlar." Renkli çiçekli bitkiler ayrıca oturma odasına neşeli bir atmosfer aşılayabilir. Güneş ışığının bol olmadığı bir alanda, yılan bitkisi gibi daha az bakım gerektiren bir şey deneyebilirsiniz. Boş raflara, kitaplıklara, merdivenlere ve giriş yollarına kurutulmuş veya sahte çiçekler ekleyebilirsiniz.