4 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 4
5 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 5

4. Canlı Perdeler ve Panjurlar

Marian Louise Designs'ın kurucusu ve baş tasarımcısı Mimi Meacham, "Paranızın karşılığını size en büyük faydayı sağlayacak şey renkli perdeler" diyor. "Pencerelerinizi eğlenceli, renkli bir baskıyla çerçeveleyin veya şık süslemeli düz renkli bir kumaş seçin.


6 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 6

5. Doğal Vurgular

Ramsey, "Herhangi bir odayı canlandırmanın doğal bir yolu bitkileri dahil etmektir" diyor. "Çok fazla ışık alıyorsanız, penceredeki keman yapraklı incir ağacını deneyin. Güneşlenmeyi severler ve büyük, mumsu yapraklarından muhteşem gölgeler oluştururlar." Renkli çiçekli bitkiler ayrıca oturma odasına neşeli bir atmosfer aşılayabilir. Güneş ışığının bol olmadığı bir alanda, yılan bitkisi gibi daha az bakım gerektiren bir şey deneyebilirsiniz. Boş raflara, kitaplıklara, merdivenlere ve giriş yollarına kurutulmuş veya sahte çiçekler ekleyebilirsiniz.

7 / 8
Oturma odanızı aydınlatacak 8 fikir - Resim : 7

7. Cesur Kitaplıklar

Kitap raflarınızı boyayabilirsiniz. Oturma odanız genellikle nötr bir renkse, kişiselleştirilmiş yerleşik veya bağımsız raflarınızın rengini lacivert, siyah, çikolata kahverengisi veya orman yeşili gibi daha koyu bir tonla değiştirmek, beyaz duvarlarla çarpıcı bir görsel kontrast oluşturabilir.