4 / 6
Bayramda beslenme nasıl olmalı? Bayramda sağlıklı beslenmenin 6 kuralı - Resim : 4

AKDENİZ TİPİ BESLENME UYGULAYIN

Uzun süre açlığa alışmış mideyi yormadan normal düzene geçebilirsiniz. Özellikle bir öğünde kaliteli protein kaynağı olan köfte, tavuk, dana antrkiot, peynirli salata tüketmek hem tokluk hissini arttırır hem de kilo vermek isteyen kişiler için güzel bir yağ kaybı sağlar. Bağırsakların çalışması ve lif tüketiminin artması için de günün diğer öğününde sebze yemeklerine yer vermelisiniz. Ara öğünlerde 1 avuç içi meyve tüketmek hem tatlı krizlerinizi azaltır, hem de yeterli vitamin almanızı sağlar.

5 / 6
Bayramda beslenme nasıl olmalı? Bayramda sağlıklı beslenmenin 6 kuralı - Resim : 5

AĞIR EGZERSİZ YERİNE HAFİF TEMPODA YÜRÜYÜN

Havalar ısındı, hareketsiz kaldığımız bir dönemin sonuna geldik. Bazal metabolik hızı arttırmak, bayram kaçamaklarını dengelemek ve kan şekerini düzenlemek için yürüyüş yapmak önemli. Özellikle herhangi bir öğünü tükettikten 30-45 dk sonra hafif tempoda yürümek yağ kaybını hızlandırır. Kilo vermek gayesindeyseniz ağır egzersizler planlamak yerine haftada 3-4 gün hafif tempolu yürüyüşler planlayabilirsiniz.


6 / 6
Bayramda beslenme nasıl olmalı? Bayramda sağlıklı beslenmenin 6 kuralı - Resim : 6

HER ZİYARETTE KÜÇÜK PORSİYONLAR TÜKETİN

Bayram ziyaretleri bol yemeli ve kaçamaklı geçiyor. Çevrenin ısrarcı tutumuna karşın her ziyarette her besinden yemek yerine az porsiyonlarda kaçamaklar yapmaya çalışın. Bir seferde çok fazla yeseniz bile telafi etmek için günün kalanından kendinizi aç bırakmayın. Böyle bir durumda vücudun yağ depolama eğilimi daha da artıyor. Yanınıza kuruyemiş, kuru meyve gibi ara öğünler alarak 3 saatten fazla aç kalmamaya çalışın.