3 / 12
Çok fazla peynir yediğinizi gösteren 10 işaret - Resim : 3

1. Eklem ağrısı ve iltihabı

Dizinizdeki o sinir bozucu ağrıyı beslenmenizle ilişkilendirmeyebilirsiniz, ancak Stanford çok fazla peynir veya süt ürünü tüketmenin aslında eklem sağlığınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini söylüyor.

"Süt ürünleri (peynir dahil) bağışıklık sisteminin aktivitesini artırabilir ve iltihaplı hormonların aşırı çalışmasına neden olabilir," diye açıklıyor. "Bu, eklem ağrısına ve iltihabına neden olabilir."

4 / 12
Çok fazla peynir yediğinizi gösteren 10 işaret - Resim : 4

2. Yüksek kolesterol seviyeleri

Genetik yapınız kolesterol seviyelerinizi belirlemede birincil rol oynar ancak beslenmenizin de bir etkisi vardır. Peyniri aşırı tüketirseniz kolesterol seviyelerinizi yükseltebilir.

Peynir gibi yüksek yağlı süt ürünlerini düzenli olarak tüketmek, özellikle 'kötü' kolesterol olarak adlandırılan LDL kolesterol olmak üzere yüksek kolesterol seviyelerinin artmasına neden olabilir. 


5 / 12
Çok fazla peynir yediğinizi gösteren 10 işaret - Resim : 5

3. Yorgunluk

Stanford, çok fazla peynir yemenin sizi yorgun ve halsiz hissettirmesinin şaşırtıcı bir nedeni olduğunu söylüyor.

"Yorgunluk kronik iltihaplanmada yaygındır, bu nedenle çok fazla peynir yediğinizde daha düşük enerji seviyeleri ortaya çıkabilir. Ancak yorgunluk çok spesifik olmayan bir belirteçtir. Bu nedenle çeşitli olası nedenleri göz önünde bulundurun" diye tavsiyede bulunuyor.

6 / 12
Çok fazla peynir yediğinizi gösteren 10 işaret - Resim : 6

4. Gaz veya şişkinlik

Gaz ve şişkinlik, çok fazla peynir tükettiğinizin de bir işareti olabilir.

Levity'de Tıbbi İletişim Müdürü olan Ashwin Sharma, MD, "Genellikle, birinin az miktarda peynir yedikten sonra şişkinlik ve gaz hissetmesi için laktoz intoleransı olması gerekir" diyor. "Bunun nedeni, laktozu parçalamakta zorlanmaları ve bunun da midede yağ asitleri ve gazların salınmasına neden olmasıdır."

Ancak, bunun çok fazla peynir yemenin nispeten yaygın bir yan etkisi olduğunu belirtiyor. "Vücut, özellikle süt ürünleri olmak üzere tek bir şeyden çok fazla yemeye uygun değildir. Bu, şişkinlik ve gaz hissi gibi rahatsız edici semptomlara yol açabilir."