5 / 8
Dondurulmaması gereken 7 yiyecek: İşte nedeni - Resim : 5

4. Kızartılmış yiyecekler

Dondurma ve çözme işlemi kaplamaya nem katarak onu ıslak ve daha az lezzetli hale getirir. Patates kızartması ve kızarmış tavuk gibi kızarmış yiyecekler dondurulduğunda çıtır dokularını kaybedebilir. Ancak kızartılmış yiyecekleri dondurmanız gerekiyorsa, onları daha sonra yediğinizde fırında veya fritözde yeniden ısıtarak daha iyi hale getirebilirsiniz. Bu yöntem, orijinal gevrekliklerinin bir kısmını geri kazanmalarına yardımcı olarak onları yemeyi daha keyifli hale getirir.

6 / 8
Dondurulmaması gereken 7 yiyecek: İşte nedeni - Resim : 6

5. Sulu sebzeler

Su içeriği yüksek olan sebzeler iyi donmaz. Yapraklı yeşillikler gibi bu sebzelerin içindeki su da dondurulduğunda buz kristallerine dönüşür. Bu buz kristalleri sebzelerin yapısına zarar verir, çözüldüğünde onları yumuşak ve iştah açıcı olmayan bir hale getirir. Bu tür sebzelerin örnekleri arasında salatalık, kereviz ve turp bulunur. Bu sebzelerin donmadan daha uzun süre dayanabilmesi için turşu yapabilir veya pişmiş yemeklerde kullanabilirsiniz. Turşu, onları pişirirken çıtırlığını ve lezzetini korumaya yardımcı olur ve dokudaki değişiklikleri maskeler.

7 / 8
Dondurulmaması gereken 7 yiyecek: İşte nedeni - Resim : 7

6. Makarna ve pilav

Zaten pişmiş olan makarnayı veya pirinci dondurduğunuzda, yumuşak bir hal alabilir ve çözdürdüğünüzde pek hoş olmayabilir. Bunun nedeni, içindeki nişastaların donma sırasında suyu emmesidir. Bu onları yumuşak yapar ve taze olduklarındaki kadar iyi olmazlar. Ancak dondurmanız gerekiyorsa, dondurmadan önce normalden biraz daha az pişirin ve yemek istediğinizde hafifçe ısıtın. Bu aynı zamanda sertliklerinin bir kısmını koruyacak ve lezzetlerini geliştirecektir. Bu nedenle, gerekmedikçe dondurmayın, ancak gerekirse yeniden ısıtırken nazik olun.

8 / 8
Dondurulmaması gereken 7 yiyecek: İşte nedeni - Resim : 8

7. Bazı Soslar

Dondurulmuş sosların ve mısır nişastası veya unla yapılan sosların dağılıp sulanabileceğini bilmelisiniz. Bunun nedeni, koyulaştırıcı maddenin donduğunda parçalanması, sosun veya sosun birbirine yapışmamasına ve tadı güzel olmamasına neden olmasıdır. Ancak sosları dondurmanız gerekiyorsa, çözüldükten sonra tekrar koyulaştırmayı deneyebilirsiniz. Diğer bir numara ise mısır nişastası veya un yerine ara kök veya tapyoka kullanmaktır çünkü bunlar dondurucuda daha iyi dayanır.