4 / 9
En sağlıklı peynir: Suçluluk duymadan tüketebileceğiniz 8 peynir türü - Resim : 4

3. Parmesan peyniri

USDA'ya göre parmesan peynirinin besin değeri (100 gram başına).

  • 28,4 gram protein
  • 27,8 gram yağ
  • 13,9 gram karbonhidrat
  • 853 mg kalsiyum
  • 1800 mg sodyum
  • 627 mg fosfor

Uzman, "Kalsiyum ve protein açısından zengindir ve bu da onu kemik sağlığı ve kas iyileşmesi için ideal hale getirir" diyor. Ayrıca laktoz intoleransı olan kişiler için sindirimi daha kolaydır çünkü peynirin olgunlaşması (genellikle 12 ay) laktoz içeriğini azaltır.

5 / 9
En sağlıklı peynir: Suçluluk duymadan tüketebileceğiniz 8 peynir türü - Resim : 5

4. Ricotta peyniri

USDA'ya göre ricotta peynirinin besin değeri (100 gram başına).

  • 7,54 gram protein
  • 10,2 gram yağ
  • 150 kalori
  • 7,27 gram karbonhidrat
  • 206 mg kalsiyum

İyi miktarda protein içerir, bu nedenle ricotta kas kütlesini korumak isteyen kişiler için iyi bir seçenektir. Ayrıca daha az kalorisi vardır, bu nedenle düşük yağlı bir seçenek arayanlar için uygundur.


6 / 9
En sağlıklı peynir: Suçluluk duymadan tüketebileceğiniz 8 peynir türü - Resim : 6

5. İsviçre peyniri

USDA'ya göre İsviçre peynirinin besin değeri (100 gram başına).

  • 27 gram protein
  • 187 mg sodyum
  • 890 mg kalsiyum
  • 4,37 mg çinko
  • 33 mg magnezyum

Bu en sağlıklı peynir seçeneği iyi bir kalsiyum kaynağıdır ve çoğu peynir türüne kıyasla daha düşük sodyum içerir. İsviçre peyniri, ölçülü bir şekilde tüketilirse beslenmenize iyi bir katkı sağlayabilir.

7 / 9
En sağlıklı peynir: Suçluluk duymadan tüketebileceğiniz 8 peynir türü - Resim : 7

6. Keçi peyniri

USDA'ya göre keçi peynirinin besin değeri (100 gram başına).

  • 18,5 gram protein
  • 21,1 gram yağ
  • 140 mg kalsiyum
  • 16 mg magnezyum
  • 256 mg fosfor

Keçi peyniri, kilo vermek istiyorsanız sizin için önemli olan açlığı azaltabilir ve tokluğu artırabilir. 2017'de Nutrients dergisinde yayınlanan bir çalışmada, keçi sütü bazlı bir kahvaltıda keçi peyniri yemek yeme isteğini azaltmış ve inek sütü ve peynir içeren bir kahvaltıya kıyasla açlık oranlarının düşmesine yol açmıştır.