6 / 11
Göbek yağını azaltmak için en etkili 10 karın egzersizi - Resim : 6

5. Yüksek dizler

Yüksek dizler en etkili yağ yakma egzersizlerinden biridir. Bu bacak egzersizi göbek, el, omuz ve bacak kaslarınızı hedef alır.

Yüksek diz egzersizi yapmak için ayaklarınız kalça genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun. Bir dizinizi göğsünüze doğru kaldırın, ardından hızla diğer dizinize geçin. Bu harekete koşu temposunda devam edin. Bu egzersizi 30-60 saniye boyunca üç set halinde gerçekleştirin.

7 / 11
Göbek yağını azaltmak için en etkili 10 karın egzersizi - Resim : 7

6. Bisiklet egzersizi

Bisiklet egzersizi karın kasları için oldukça etkilidir. Göbek bölgenizi tonlandırmaya ve çekirdek kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olur.

Bisiklet egzersizi yapmak için elleriniz başınızın arkasında olacak şekilde sırt üstü yatın. Bacaklarınızı yerden kaldırın ve 90 derecelik bir açıyla bükün. Sağ bacağınızı düzleştirirken sağ dirseğinizi sol dizinize getirin. Pedal çevirme hareketiyle taraf değiştirin. Taraf başına 15-20 tekrardan oluşan üç set hedefleyin.


8 / 11
Göbek yağını azaltmak için en etkili 10 karın egzersizi - Resim : 8

7. Lunges

Lunges alt gövdeyi ve çekirdeği çalıştırır. Düzenli olarak uygulandığında bu egzersiz karnınızı sıkılaştırabilir ve karnınızın etrafında depolanan yağları azaltabilir.

Lunges yapmak için ayaklarınız bitişik olacak şekilde ayakta durun. Tek bacakla öne doğru adım atın ve her iki diziniz de 90 derecelik açıyla bükülene kadar kalçalarınızı indirin. Başlangıç ​​pozisyonuna geri itin ve bacakları değiştirin. Öndeki dizinizin ayak parmaklarınızı geçmediğinden emin olun. Bacak başına 15-20 tekrardan oluşan üç set gerçekleştirin.

9 / 11
Göbek yağını azaltmak için en etkili 10 karın egzersizi - Resim : 9

8. V-ups

V-up egzersizini yapmakta zorlanabilirsiniz ancak düzenli pratikle bu egzersizde ustalaşabilirsiniz. Hem üst hem de alt karın kaslarını hedef alarak kilo kaybına yardımcı olur.

V-up'ları gerçekleştirmek için kollarınız yukarı doğru uzatılmış ve bacaklarınız düz olacak şekilde sırt üstü yatın. Eş zamanlı olarak üst vücudunuzu ve bacaklarınızı kaldırın, ayak parmaklarınıza uzanarak “V” şekli oluşturun. Kendinizi başlangıç ​​pozisyonuna geri indirin. 10-15 tekrardan oluşan üç set gerçekleştirin.