YASEMİN
Yaseminin tadı baharatlı, tatlı ve yumuşaktır. "Qi"yi ayarlamaya yardımcı olur, karaciğere yardımcı olur, stresi azaltır ve vücudu soğutur. Yaklaşık 50 gram pirinci kaynatın. Lezzet ve sağlık için yaklaşık 60 gram yasemin çiçeği ekleyin. Ayrıca çay içmek için kaynayan suya 5-10 yasemin çiçeği ekleyin. Çorba yapmak için yaklaşık 25 gram beyaz mantarı suda kaynatın ve yaklaşık 20 yasemin çiçeği ekleyin. Çorbanın hoş bir aroması ve yumuşak bir tadı olacaktır.
HANIMELİ
Geleneksel Çin tıbbına göre hanımeli bir “Çin antibiyotiğidir”. Detoksifikasyon ve boğaz ağrısını hafifletmek için yaygın olarak kullanılır.
Boğaz ağrısını yatıştırmak için birkaç hanımeli çiçeğinin üzerine sıcak su dökün. Hanımeli, krizantem ve yasemin çiçeklerinden üçlü çay yapabilirsiniz. Çiçekleri suda yaklaşık 15 dakika kaynatın ve bal ekleyin.
LİMON OTU
Limon otu, diz eklemi gerginliğini gevşetmek ve vücuttaki nemi gidermek gibi birçok işleve sahiptir. Ayrıca baş ağrısı, grip ve mide ağrısı tedavisi için de uygundur.
Limon otunun yaprakları yatmadan önce bitki çayı olarak kullanılabilir. Yaprakları yaklaşık 15 dakika kaynatın ve içine biraz bal ekleyin. İyi uyumanıza yardımcı olacaktır.
Beş parça limon otu ve dört dilimlenmiş elmayı bir tencereye su koyun ve bir saat kaynatın. Tatlandırmak için bal ekleyin ve suyu elmalar olmadan için. Kendinizi rahatlamış ve zihniniz açık hissedeceksiniz.