Acılı ezme nasıl yapılır? Acılı ezme malzemeleri, tarif, yapılışı
Acı seviyorsanız acılı meze tarifini de çok seveceksiniz. Ayrıca kebap yemeklerinin yanında da olmaz mezeler arasındadır. Peki acılı ezme tarifi nasıl yapılır? Adım adım zeytinyağı, nar ekşisinin birleşimi ile acılı ezme tarifimiz.

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
69Adana usulü acılı ezmede domates, sivri biber, taze soğan ve maydanoz ince bir şekilde kıyılır. Salça, tuz, nane ve pul biber karıştırılır. Doğranmış malzemeler ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır. Aşağıda pratik acılı ezme tarifini bulabilirsiniz. Meze tarifleri konusu ilginizi çekiyorsa acuka, şakşuka, semizotu salatası, Girit ezmesi, havuç tarator, haydari, rus salatası, atom tariflerine de bakabilirsiniz.
Acılı ezme tarifi için gerekli malzemeler
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3-4 dal maydanoz
- 3-4 dal taze nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- ½ limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı karışık salça
Acılı ezme tarifi adım adım yapılışı
1
Acılı ezme yapımı için öncelikle sos hazırlanır.
2
Salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatlar bir kap içerisinde karıştırılarak kenarda bekletilir.
3
Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranarak bir kaba alınır.
4
Biberlerde aynı şekilde çekirdeklerinden ayrıldıktan sonra küçük küpler halinde doğranır.
5
Maydanoz ve nane ince kıyılır.
6
Soğan rendelenir ya da blenderdan geçirilerek suyu iyice sıkılır.
7
Bütün malzemeler önce karıştırılır ardından sos ile birleştirilir. Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
yemek

Meyve ve sebzeler hangi sirke ile yıkanır? Doğru yöntemler

Bu Kafeye Giren Herkes Aynı Şeyi Sipariş Ediyor

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?
