Afyon kebabı tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de Afyon kebabı kuşbaşı etinden yapılan kebap lezzetidir. Ramazan kebabı olarakta bilinen afyon kebabı tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Afyon kebabı tarifi

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

200

Afyon kebabı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 adet tırnak pide
  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • ½ su bardağı su
  • ½ demet maydanoz
  • ince kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Afyon kebabı tarifi adım adım yapılışı

1 Yağ tencereye alınır, kuşbaşı et eklenerek kavrulur. Kapağı kapatılarak suyu salınana kadar beklenir.
2 Suyu salınan ete yarım su bardağı su eklenir, baharatlar ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
3 Tırnak pide kare kare kesilir.
4 Tereyağı tavaya alınır, kare kesilen tırnak pideler yağda kavrulur.
5 Tabağa pideler alınır. Etin suyu kaşıkla pidelerin üzerine dökülür.
6 Et üzerine koyularak servis edilir. Afiyet olsun.