Amasra salatası tarifi nasıl yapılır? Amasra salatası malzemeleri
Bartın'ın turistik ilçesi Amasra hem yerli hem yabancı turistler açısından taze balık ve yanında ünlü dünyaya yayılmış Amasra Salatası ile oldukça popüler. Peki, mevsimine göre 30'u aşkın sebze kullanılan Amasra Salatası nedir? Amasra salatası tarifi nasıl yapılır? Birlikte bakalım...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
0 dakikaKALORİ
128Amasra... Tarihi kalesi, eserleri, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistin gözbebeği Amasra balık restoranları ile de gatronomi dünyası için önemli. Amasra'da Karadeniz'de tutulan taze balığın eşlikçisi ünü dünyaya yayılan Amasra Salatası... Hatta bugün pek çok kentte Amasra Salatası menülerde yer alıyor. Amasra Salatası lezzetinin yanı sıra turpla yapılan ilginç görüntüsüyle de cezbedici. Peki, Amasra Salatası tarifi nasıl yapılır? Amasra Salatası malzemeleri neler? Bu makalede Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın paylaştığı orijinal Amasra Salatası tarifine yer veriyoruz. Hazırsanız başlayalım... (Salata tarifleri bölümümüz de ilginizi çekebilir)
Amasra salatası tarifi için gerekli malzemeler
- 1 domates
- 1 salatalık
- 1 küçük beyaz kuru soğan
- 1 yeşilbiber
- 1 demet marul
- 1 kâse reyhan
- taze soğan
- tere
- semizotu
- Maydanoz
- kekik
- nane
- radika
- dereotu karışımı
- 1 küçük kâse karışık turşu
- 5-6 zeytin
- 1 kırmızı biber
- Küçük bir kırmızı lahananın ¼’ü
- 1 turşuluk kırmızı pancar
- 1-2 turp
Sos için
- 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 limon
- Tuz
AMASRA SALATASI HAKKINDA
Amasra salatası tarifi nasıl yapılır? Amasra salatası malzemeleri adım adım yapılışı
1
Tüm malzeme güzelce yıkanır, sularından arındırılır.
2
Marullar servis tabağının altına yerleştirilir.
3
Üzerine sırası ile uzun şeritler hâlinde doğranmış beyaz soğan, yuvarlak kesilmiş domates, salatalık, yeşilbiber ve taze soğan eklenir.
4
İrice doğranan yeşillikler, ince doğranmış kırmızı lahana, turşular eklenir.
5
Yarım ay şeklinde kesilmiş pancar turşusu servis tabağının çevresine sıralanır.
6
Arzu edilen şekillerde kesilen havuç, turp, zeytin ve kırmızı biber ile salatanın üstü süslenir.
7
Bir kâse veya kavanozda tüm sos malzemeleri iyice karıştırılır, salatanın üzerine gezdirilir.