Baklalı ve enginarlı omlet nasıl yapılır? Enginarı sevdirecek lezzet baklalı ve enginarlı omlet tarifi
Kahvaltınız için sağlıklı aynı zamanda farklı bir tarif mi arıyorsunuz? O zaman baklalı ve enginarlı omlet tarifi tam size göre. Bu omletle, hem omletin dayanılmaz lezzetini tadabilir hem de enginarın besin değerinden faydalanabilirsiniz. İşte adım adım baklalı ve enginarlı omlet tarifi...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
190Omlet tarifleri, kolay ama etkileyici bir yemek hazırlamak için favorilerden biri. Sağlıklı ve sebze ağırlıklı bu versiyon, bakla ve enginarı sevmeyenler için tadını çıkarmanın harika bir yolu. Bu omlet, genellikle tek başına yenir, çünkü yeterince doyurucu ve lezzetlidir. Ancak, onu daha doyurucu bir öğüne dönüştürmek isterseniz, yanında bir salata veya klasik kahvaltılıklarla birlikte sunabilirsiniz. (Bu tarifin ardından Sebzeli ve Yulaflı Omlet tarifine de göz atabilirsiniz.)
ENGİNARIN FAYDALARI NELER?
- Yüksek protein içeriği sayesinde kalp kasını güçlendirir, üre seviyesini düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağlar.
- Demir bakımından zengin yönüyle, demir eksikliği anemisinde tavsiye edilir.
- Antioksidan özelliği sayesinde, toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olarak, karaciğerin sağlıklı çalışmasını destekler.
- Yapısında bulunan potasyum minerali, vücutta ki sodyum-potasyum dengesini düzenleyerek tansiyonu düzenler.
- İçeriğinde bulunan quersetin ve antioksidanlar sayesinde kansere karşı vücudumuzu koruduğu bilinmektedir.
- Enginarda bulunan ‘sinarin’ adlı madde, kandaki kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
- Yüksek lif yapısı, kan şekerini dengeleyici etkiye sahiptir. Şeker hastaları için zeytinyağlı veya etli yapılmış enginar yemeği, beslenme kalitesini güçlendirir.
- Şeker kontrolünde olumlu etki göstermektedir.
- Sigara içen bireylerde vücutta biriken nikotin seviyesinin azalmasına yardımcıdır.
100 gr pişmiş enginar 53 kaloridir. Düşük kalorisi nedeniyle kilo vermek isteyen bireylerin tercih ettiği sağlıklı besinler arasında yer almaktadır.
Baklalı ve Enginarlı Omlet Tarifi için Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1/4 fincan taze krema (veya dilerseniz süt)
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 1 su bardağı bakla
- haşlanmış
- 3 adet enginar kalbi
- 1/2 su bardağı ricotta peyniri
- Servis için taze nane yaprakları ve kızartılmış baget ekmekleri
Baklalı ve Enginarlı Omlet Tarifi adım adım yapılışı
1
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
2
Sarımsakların üzerine avokado yağı serpin ve folyoya sarın.
3
Fırının üst rafında yumuşayıp, renkleri altın sarısına dönünceye kadar yaklaşık 35 dakika fırınlayın.
4
Yumurta sarısı, hardal ve sirkeyi bir kapta çırpın.
5
Ayçiçek yağını damla damla ekleyerek çırpmaya devam edin.
6
Hepsini karıştırdıktan sonra tuz ekleyin ve gerekirse soğuk suyla mayonezi inceltin.
7
Fırınladığınız sarımsak başını yatay olarak kesin ve içini çıkarıp mayoneze ilave edip karıştırın.
8
Izgarayı ısıtın. Omlet için tüm yumurtaları, kremayı (ya da sütü) çırpın ve tuz ile karabiberi ekleyin.
9
Karışımı hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dökün. Baklaları, enginarları ve peynirin yarısını ilave edin.
10
Orta ateşte omletin altı pişine kadar fırınlayın.
11
Ardından ızgara bölümünde, üst kısmını 3-5 dakika ve yakmamaya dikkat ederek kızartın.
12
Omleti fırından çıkarın, kalan peyniri ilave ederek karıştırın ve nane ile süsleyin.
13
Mayonez ve kızarmış baget ekmeklerinizle birlikte sıcak servis edin.