Baklava hamuru nasıl yapılır? Çıtır çıtır ve tam kıvamında baklava hamurunun püf noktaları

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından birisi de baklavadır. Damakta eriyen, ağza atıldığında çıtır çıtır bir lezzete sahip olan baklavaların en önemli özelliği hamurlarının tam kıvamında olması. Peki baklava hamuru nasıl yapılır? İşte Çıtır çıtır enfes baklava hamuru için püf noktalar...

Baklava hamuru nasıl yapılır? Çıtır çıtır ve tam kıvamında baklava hamurunun püf noktaları

KAÇ KİŞİLİK

10 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

102

Baklava Hamuru Tarifi için malzemeler

  • 500 gr un
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 10 gr kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 buçuk yemek kaşığı sirke

Baklava Hamuru Tarifi adım adım yapılışı

1 Sıvıyağ, yumurta, sirke, süt ve yoğurt bir kapta karıştırılır.
2 Yoğurma kabında un ve kabartma tozu harmanlanır.
3 Unlu karışıma sıvılar eklenir ve yoğurulur.
4 Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ardından buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra kullanıma hazır olacaktır.