Bal kabaklı humus nasıl yapılır? Bal kabaklı humus tarifi
Klasik humus reçetesine farklı bir yorum katmaya ne dersiniz? Yılbaşı sofralarınızda da yer verebileceğiniz bal kabaklı humus tarifi Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar'dan geliyor.

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
70Balkabaklı humus tarifimizin ardından meze tarifleri ve yılbaşı tarifleri bölümümüz de ilginizi çekebilir.
Bal kabaklı humus tarifi için malzemeler
- 1su bardağı haşlanmış önceden ıslatılmış nohut
- 250 gr bal kabağı
- 1çk tuz
- 1 çk kimyon
- 4 yk tahin
- 1 adet limon
- ½ su bardağı su (Haşlanmış nohutun suyuda olabilir)
- 3 yk zeytinyağı
Üzeri için;
- 2 yk zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Dere otu
HUMUS HAKKINDA
Bal kabaklı humus tarifi adım adım yapılışı
1
Bir gece önceden beklettiğiniz nohut’u haşlayın(Düdüklü tencerede olabilir). Haşlanan nohutları süzüp kabuklarını ayıklayın.
2
Bal kabaklarını da yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürün.
3
Haşlanmış nohut, bal kabağı, tuz, kimyon, tahin, limon suyu, nohut suyu ve zeytinyağını pürüzsüz olana kadar rondodan geçirin.
4
Servis tabağına aldığınız humusu kaşık veya spatula yardımı ile düzleyin.
5
Süslemek için üzerine zeytinyağı gezdirip, toz kırmızı biber ve dere otu ile servis edin.
yemek

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi

Ramazan pidesi tarifi

Patates Köftesi Tarifi

Tokluk sağlayacak dengeli 5 günlük Ramazan menüsü

Sevgililer Günü menüsü: Sevgililer Günü için 9 yemek önerisi
