Banana Bread (Muzlu Ekmek) tarifi nasıl yapılır?

Yurtdışında oldukça popüler olan Banana Bread bizdeki ismi ile muzlu ekmek lezzetli, sıcacık bir kek. Evde kararmış muzlarınız varsa kullanmanın tam zamanı! Peki, Banana Bread nasıl yapılır? Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel elele.com.tr okurları için banana bread tarifini hazırladı

Banana Bread (Muzlu Ekmek) tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

250

Muz oldukça sağlıklı bir meyvedir, aynı zamanda iyi bir atıştırmalıktır. Muzu çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi yoğurt, tahıl ve smoothie'lere de katılabilir. Lif ve antioksidan içeriği nedeniyle sindirim ve kalp sağlığına destek olabilir. Nispeten düşük kalorili yapısı ve besleyiciliği ile doygunluk hissi vereceğinden kilo vermeye bile destek sağlayabilir. (Banana bread tarifimizin yanında içebileceğiniz Pumpkin Spice Latte tarifimize de bakabilirsiniz)

Banana Bread Tarifi için Gerekli Malzemeler

  • 3 adet muz
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 60 ml bal
  • 30 gr toz Hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 5 gr vanilya
  • 200 gr un
  • 1 su bardağı bitter çikolata

MUZ HAKKINDA

Muz lif, antioksidanlar ve çeşitli besinler açısından zengindir . Orta boy bir muz yaklaşık 105 kaloriye sahiptir.

Banana Bread tarifi adım adım yapılışı

1 Bir karıştırma kabına 2 adet muzu alın. Üzerine Hindistan cevizi yağını ekleyerek blender yardımı ile ezin.
2 Balı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3 Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın.
4 Un, kabartma toz, vanilya ve Hindistan cevizini bir kapta harmanlayarak kek karışımına ekleyin ve karıştırın.
5 Çikolataları ekleyerek spatula yardımı ile karıştırın.
6 Pişirme kabına koyun ve son kalan bir muzu ortadan ikiye bölerek en üste yerleştirin.
7 180 derecede 35-40 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Tarifi daha tatlı isterseniz bal yerine şeker koyabilirsiniz. Daha sağlıklı bir tarif olsun derseniz un yerine yulaf, çavdar ya da tam buğday unu kullanabilirsiniz.