Bitter çikolatalı parfe tarifi nasıl yapılır?

Çikolata diyince akan sular durur bunu biliyoruz! Peki ya bitter çikolata desek? Mükemmel parfe lezzetiyle buluşan bitter çikolatanın akılalmaz rüyası gibi... Peki bitter çikolatalı parfe nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

Bitter çikolatalı parfe tarifi  nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 dakika

KALORİ

300

Bitter Çikolatalı Parfe tarifi nasıl yapılır öğreneceğiz bu yazımızda... Hem pasta, hem dondurma kıvamında, iç serinleten, yaz aylarına en çok yakışan tariflerden biri... Üstelik yapımı da bir o kadar basit... İşte Bitter Çikolatalı Parfe tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları: (Bu makalenin ardından ev yapımı fit dondurma nasıl yapılır? başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz)

Bitter çikolatalı parfe tarifi için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gr krem şanti
  • 100 ml krema
  • 1 su bardağı süt
  • 150 gr kakaolu bisküvi
  • 100 gr bitter çikolata
  • 5 adet çilek

Bitter çikolatalı parfe tarifi adım adım yapılışı

1 Krem şantiyi bir kaba alın ve soğuk sütü üzerine dökün. Mikser yardımıyla önce düşük, sonra yüksek devirde kar beyaz oluncaya kadar çırpın.
2 Ayrı bir kapta yumurtaları, toz şekeri ve kakaoyu 5 dakika boyunca mikserle çırpın. İki karışımı bir araya getirin ve mikser yardımıyla 1-2 dakika daha çırpın.
3 Ufaladığınız kakaolu bisküvileri karışıma ekleyin. Kaşık yardımıyla karıştırın ve karışımı içini streç filmle kapladığınız bir kalıbın ortasına dökün. Düzgün bir şekilde yaymaya özen gösterin.
4 Kenarlardan taşan streç fimle, parfe kremanızın üzerini kapatın ve tatlınızı derin dondurucuda 1 gece bekletin.
5 Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çilekleri eriyen çikolataya batırın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin, dolaba koyun.
6 Kalan erimiş çikolatanın üzerine kremayı ekleyin, 1-2 dakika karıştırın ve soğumaya bırakın.
7 Bir gece derin dondurucuda kalan parfeyi kalıbından çıkarın.
8 Erittiğiniz çikolatalı karışımı ocakta biraz ısıtıp kıvam almasını sağladıktan sonra parfenin üzerine dökün.
9 Döktüğünüz çikolata anında donacaktır. Hazırladığınız çikolatalı çileklerle tatlınızı süsleyebilirsiniz.