Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır?

Fransız mutfağından farklı bir lezzetle karşınızdayız. Şık bir restorantta yemek yiyormuşsunuz gibi masanızı ve mutfağınız süslemek istiyorsanız o zaman Boeuf Bourguignon tam size göre. Peki Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışları...

Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

60 dakika

KALORİ

130

Boeuf Bourguignon tarifi için gerekli malzemeler

  • 300 g iri doğranmış dana kuşbaşı
  • 250 ml et suyu
  • 20 gr pastırma
  • 5 adet mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 -3 diş sarımsak
  • 10-15 adet arpacık soğanı
  • 1-2 kaşık un
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • biber

Boeuf Bourguignon tarifi adım adım yapılışı

1 Tencereye tereyağı ve zeytinyağı eklenir. Etler arkalı önlü renk alana kadar pişirilir.
2 Et suyu ve un bir kapta karıştırılır ve etin üzerine ilave edilerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
3 Pastırma jülyen kesilir. Ayrı bir tavada pastırma ve arpacık soğanlar sotelenir.
4 Mantarlar temizlenir, dilimlenir ve yağda sotelenirç
5 Etlere pastırma, mantar ve soğanlar eklenerek 20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun!