Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır?
Fransız mutfağından farklı bir lezzetle karşınızdayız. Şık bir restorantta yemek yiyormuşsunuz gibi masanızı ve mutfağınız süslemek istiyorsanız o zaman Boeuf Bourguignon tam size göre. Peki Boeuf Bourguignon tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışları...

KAÇ KİŞİLİK
3 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
60 dakikaKALORİ
130Boeuf Bourguignon tarifi için gerekli malzemeler
- 300 g iri doğranmış dana kuşbaşı
- 250 ml et suyu
- 20 gr pastırma
- 5 adet mantar
- 2 diş sarımsak
- 2 -3 diş sarımsak
- 10-15 adet arpacık soğanı
- 1-2 kaşık un
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Tuz
- biber
Boeuf Bourguignon tarifi adım adım yapılışı
1
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı eklenir. Etler arkalı önlü renk alana kadar pişirilir.
2
Et suyu ve un bir kapta karıştırılır ve etin üzerine ilave edilerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
3
Pastırma jülyen kesilir. Ayrı bir tavada pastırma ve arpacık soğanlar sotelenir.
4
Mantarlar temizlenir, dilimlenir ve yağda sotelenirç
5
Etlere pastırma, mantar ve soğanlar eklenerek 20 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun!
yemek

Japon şeflerden sushi önerisi: Bu 6 noktaya dikkat!

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi
