Borani nasıl yapılır? Adım adım borani tarifi ve malzemeleri

Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bir yemek türü olan Borani, sevilen meze çeşitleri arasında yer alıyor. Hem besleyici hem sağlıklı borani tarifini sizler de evlerinizde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım borani tarifi ve malzemeleri...

Borani nasıl yapılır? Adım adım borani tarifi ve malzemeleri

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

0 dakika

KALORİ

100

Borana ya da borani, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı şekillerde yapılabilen bir lezzet. Kimi zaman ıspanakla kimi zaman börülceyle yapılabilen bu etli ve sebzeli karışım Borani, neredeyse bütün diyetlerde de rahatlıkla diyet listenize alabileceğiniz bir tarif. Yapımı son derece kolay ve pratik olan bu tarif çocuklara da sebzeyi de sevdirecek. Kağıt kaleminiz hazırsa tarife geçelim! Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca şakşukaacılı ezmeGirit ezmesiÇerkes tavuğuetsiz çiğ köftehavuç taratorsemizotu salatasırus salatasıatom tariflerine de göz atabilirsiniz.

Borani Tarifi için Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı pul biber

BORANİ HAKKINDA

Boranı, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir aperitiftir. Ispanak ve diğer malzemelerle hazırlanan boranı, Van ve Isparta başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. İçerisine bulgur katılarak haşlanmak suretiyle pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir. Genellikle kuru soğan ile birlikte tüketilir.

Borani Tarifi adım adım yapılışı

1 Ispanakları yıkayıp doğrayın.
2 Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
3 İnce doğranmış sarımsak ekleyip karıştırın.
4 Ispanak, tuz ve şekeri ilave edin.
5 Sıcak su ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
6 Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber gezdirip servis yapın.