Burma baklava tarifi nasıl yapılır?
Evde yapabileceğiniz kolay bir baklava tarifi hazırladık! Burma baklava tarifi. Hem lezzetli hem de şerbetli bir tatlı istiyorsanız o zaman bir baklava çeşidi olan burma baklava tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki burma baklava tarifi nasıl yapılır? Evde burma baklava tarifi için gerekli malzemeler
KAÇ KİŞİLİK
8 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
50 dakikaKALORİ
250Burma baklava tarifi için gerekli malzemeler
- 12 adet baklava yufkası
- İri çekilmiş antep fıstığı ya da ceviz
- 150 gram tereyağı
Şerbet için
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- ½ limon suyu
Burma baklava tarifi adım adım yapılışı
1
Şerbet için şeker ve su tencereye alınır, kaynayan şerbete limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
2
Tereyağı eritilir. Baklavalık yufkalar 6,6 olmak üzere iki parçaya bölünür. Ara katlarına yağ sürülür.
3
İkiye bölünür, boydan boya kuruyemiş koyulur. Oklavanın etrafına rulo şeklinde sarılır.
4
Büzerek dikkatli şekilde oklavadan çıkartılır ve tepsiye dizilir. 180 derece de kızarana kadar pişirilir.
5
Baklava sıcak, şerbet soğukken birleştirilir. Afiyet olsun.