Burma baklava tarifi nasıl yapılır?

Evde yapabileceğiniz kolay bir baklava tarifi hazırladık! Burma baklava tarifi. Hem lezzetli hem de şerbetli bir tatlı istiyorsanız o zaman bir baklava çeşidi olan burma baklava tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki burma baklava tarifi nasıl yapılır? Evde burma baklava tarifi için gerekli malzemeler

Burma baklava tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

8 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

50 dakika

KALORİ

250

Burma baklava tarifi için gerekli malzemeler

  • 12 adet baklava yufkası
  • İri çekilmiş antep fıstığı ya da ceviz
  • 150 gram tereyağı

Şerbet için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • ½ limon suyu

Burma baklava tarifi adım adım yapılışı

1 Şerbet için şeker ve su tencereye alınır, kaynayan şerbete limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
2 Tereyağı eritilir. Baklavalık yufkalar 6,6 olmak üzere iki parçaya bölünür. Ara katlarına yağ sürülür.
3 İkiye bölünür, boydan boya kuruyemiş koyulur. Oklavanın etrafına rulo şeklinde sarılır.
4 Büzerek dikkatli şekilde oklavadan çıkartılır ve tepsiye dizilir. 180 derece de kızarana kadar pişirilir.
5 Baklava sıcak, şerbet soğukken birleştirilir. Afiyet olsun.