Cafe de Paris soslu bonfile tarifi nasıl yapılır?
Restoran lezzetini eve taşımaya ne dersiniz? O şık restoranlarda yediğiniz bonfileyi artık mükemmel sosla birleştirerek evinizde de lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Peki Cafe de Paris soslu bonfile nasıl yapılır? Adım adım yapım aşamalarıyla sos ve bonfile tarifi...
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
190Bu yazımızda Cafe De Paris soslu bonfile tarifini, malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını paylaşıyoruz. Öncelikle Cafe De Paris Sos nedir, bu konuya bakalım...
Cafe de Paris Sos'un Tarihçesi
İlk olarak 1940'larda Cenevre'de Café de Paris adlı bir restoranda popüler hale gelen bu sosun tereyağı, ketçap, Dijon hardalı, kapari, arpacık, maydanoz, frenk soğanı, mercanköşk, dereotu, kekik gibi çok sayıda malzemeden oluştuğu düşünülüyor. Ancak kesin tarif hala restoran tarafından yakından korunuyor. Sos geleneksel olarak dilimlenmiş dana bifteği ile servis edilir. Kesin tarifi muhtemelen halk tarafından asla bilinmeyecek olsa da, sos hala İsviçre, Portekiz, Dubai, Hong Kong ve İsveç'teki birkaç seçkin restoranın temelini oluşturuyor.
Cafe de Paris soslu bonfile tarifi için gerekli malzemeler
- 2 dilim bonfile
- Taze otlar
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
Sos için
- 70 g tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 3-4 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı hardal
- 1-2 damla limon suyu
- 1 çay kaşığı köri
- 25 ml krema
Cafe de Paris soslu bonfile tarifi adım adım yapılışı
1
Sos için olan bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. Ardından streç film arasında rulo yapılarak buzdolabında soğutulmaya bırakılır.
2
Bonfile sıcak tavada her tarafı eşit dakikalarda mühürlenir.
3
Ardından tavaya tereyağı ve taze otlar ilave edilir. Tereyağı eridikçe etlerin üzerine lezzet katmak için gezdirilir.
4
Yanında patates kızartması ya da patates püresi ile servis edilir.