Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır?
Cennet Çamuru tarifi Kilis mutfağına özgü lezzetler arasında. Kadayıfla yapılan bu tarif şerbet eklenerek mükemmel bir lezzet oluşturuyor. Peki, Cennet Çamuru nasıl yapılır? İşte Cennet çamuru tarifi için tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakikaKALORİ
255Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sitesi Kültür Portalı'nda Cennet Çamuru tarifi için şu bilgiler verilir: "Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin, elinizle iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın" (Bu tarifin ardından Kübbülmüşviyye tarifi de ilginizi çekebilir)
Cennet Çamuru tarifi için gerekli malzemeler
- 500 gr tel kadayıf
- 120 gr tereyağı
- 200 gr şeker
- 200 gr toz fıstık
- 150 gr şeker
- 300 gr kaymak
Cennet Çamuru tarifi adım adım yapılışı
1
Tel kadayıf kesilir ve tereyağında kavrulur.
2
Şeker ve su ile şerbet hazırlanır.
3
Kavrulan kadayıfa fıstık ve şerbet eklenerek karıştırılır.
4
Elde edilen karışım kaymak ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun!