Cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?
Baklava fıstıklı mı daha iyi olur yoksa cevizli mi? Bizce her ikisi de! O yüzden cevizli baklava tarifini sizler için hazırladık. Ev yapımı cevizli baklava nasıl yapılır? Evde cevizli baklava tarifinin tüm gerekli malzemelerini ve adım adım yapılışını hazırladık.
KAÇ KİŞİLİK
7 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
300Cevizli baklava tarifi için gerekli malzemeler
- 5 su bardağı un
- ½ su bardağı yoğurt
- ½ su bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 130 gr tereyağı
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
İçi için
- Ceviz
Cevizli baklava tarifi adım adım yapılışı
1
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın, 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyerek altını kapatın ve soğumaya bırakın.
2
Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru 5-10 dakika dinlendirin.
3
Hamuru bezelere ayırın ve nişastalı tezgahta hamuru açın.
4
Tereyağını tencerede eritin. Seçtiğiniz ısıya dayanıklı kaba bir kat yağ bir kat hamur gelecek şekilde dizin.
5
Orta kısma geldiğinizde ceviz ekleyin ve devam edin.
6
Tepsideki baklavayı baklava dilimleri şeklinde kesin, kalan yağı üzerine dökün.
7
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
8
Baklava sıcak, şerbet soğukken şerbeti dökün ve servis edin.