Cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?

Baklava fıstıklı mı daha iyi olur yoksa cevizli mi? Bizce her ikisi de! O yüzden cevizli baklava tarifini sizler için hazırladık. Ev yapımı cevizli baklava nasıl yapılır? Evde cevizli baklava tarifinin tüm gerekli malzemelerini ve adım adım yapılışını hazırladık.

Cevizli baklava tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

7 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

300

Cevizli baklava tarifi için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için

  • 130 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi için

  • Ceviz

Cevizli baklava tarifi adım adım yapılışı

1 Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın, 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu ekleyerek altını kapatın ve soğumaya bırakın.
2 Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun. Hamuru 5-10 dakika dinlendirin.
3 Hamuru bezelere ayırın ve nişastalı tezgahta hamuru açın.
4 Tereyağını tencerede eritin. Seçtiğiniz ısıya dayanıklı kaba bir kat yağ bir kat hamur gelecek şekilde dizin.
5 Orta kısma geldiğinizde ceviz ekleyin ve devam edin.
6 Tepsideki baklavayı baklava dilimleri şeklinde kesin, kalan yağı üzerine dökün.
7 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
8 Baklava sıcak, şerbet soğukken şerbeti dökün ve servis edin.

PÜF NOKTASI

Ölçüler küçük tepsi için verilmiştir, normal boyutta tepsiye yapmak isterseniz ölçüyü arttırmanız gerekir.