Cevizli ve çikolatalı trüf tarifi nasıl yapılır?
Tatlı canı çekenler buraya! Fransız lezzetlerinden cevizli ve çikolatalı trüf tarifi nasıl yapılır? Hem cevizli hem de çikolatalı mükemmel bir lezzet. Peki cevizli ve çikolatalı trüf nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...
KAÇ KİŞİLİK
25 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
25 dakikaKALORİ
190Cevizli ve çikolatalı trüf tarifi için gerekli malzemeler
- 1 yemek kaşığı kakao
- 100 ml krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 10 -15 adet ceviz
Trüfleri bulamak için gerekli malzemeler
- 2 – 3 yemek kaşığı kakao
- 2 – 3 yemek kaşığı toz fındık
- badem
- hindistan cevizi…
Cevizli ve çikolatalı trüf tarifi adım adım yapılışı
1
Çikolata hazırladığınız benmari de eritilir.
2
Kakao, krema ve tereyağı eklenerek karıştırılır.
3
Bir kabın içerisine yayılır ve buzdolabında 6-12 saat bekletilir.
4
Ceviz ya da kullanmak istediğiniz başka bir kuruyemiş tava da kavrulur.
5
Dolaptan çıkarılan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, ortasına ceviz koyularak top şekli verilir.
6
Ardından soğuması için buzdolabına alınır.
7
İsteğe göre hazırlanan çikolatalar kakao, Hindistan cevizi ya da toz kuruyemişlere bulanarak servis edilir.