Churros tarifi nasıl yapılır?
İspanyol mutfağının en lezzetli tatlılarından churros tarçın ve şekerleme ile bütünlenen hamur tatlısıdır. Kızartılarak yapılan churros çikolata ve süt reçeli sosuna batırılarak servis edilir. İspanya ülkesine ait churros nasıl yapılır? Tüm püf noktaları ve evde adım adım churros yapılışı...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
10 dakikaKALORİ
200Churros için gerekli malzemeler
- Malzemeler
- 140 gr un
- 250 mm su
- 60 gr tereyağı
- 10 gr şeker
- 1 tutam tuz
- 2 yumurta
Üzeri için
- Toz şeker
- Tarçın
Churros tarifi adım adım yapılışı
1
Su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın.
2
Su kaynayana kadar malzemeleri ısıtın.
3
Su kaynamaya başladıktan sonra altı açıkken içerisine tek seferde unu ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
4
Bu işleme tencerenin dibinde ince bir tabaka oluşana kadar devam edin.
5
Yumuşak bir hamur kıvamı elde etmeniz gerekiyor.
6
Ardından ateşi kapatın ve başka bir kaba alarak soğumaya bırakın.
7
Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırdıktan sonra el mikseriyle çırpın.
8
Homojen bir kıvama gelen hamuru sıkma torbasına alın ve kızgın yağda istenilen uzunlukta kızartın.
9
Rengi koyulaşana kadar yağda hamuru çevirin.
10
Yağdan aldıktan sonra tarçınlı şeker karışımına bulayıp istenilen sos ile servis edebilirsiniz.